Magyaros muffin

Ez a magyaros muffin recept remek nasi a gyerekeknek és kiváló sörkorcsolya a felnőtteknek, de egy pohár bor mellé is remek választás!

Ez a mennyiség 12 db normál méretű muffinhoz elegendő. Én 6 normál és 12 minimuffint sütöttem belőle, mivel főleg gyerekeknek készítettem.

Ha csak minimuffint sütsz, akkor 24 kis magyaros muffin jön ki belőle!

Magyaros muffin hozzávalók:

  • 12,5 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg rétesliszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 10 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • 10 dkg sajt
  • 10 dkg vékony kolbász
  • 1 kis pohár kefir
  • 1 tk. só
  • bors

Magyaros muffin elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A kétféle lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral, szódaporral és a fűszerekkel. A sajtot apró kockákra vágjuk. A kolbászból annyi karikát vágunk, ahány muffint szeretnénk sütni (ezek mennek a tetejére díszítésnek), ezeket félre tesszük. A maradék kolbászt apró kockára vágjuk és a lisztes keverékhez adjuk a sajttal együtt.
  3. A margarint kicsit meglangyosítjuk a mikróban, majd kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a kefirt és azokkal is keverjük. Végül a tejet öntjük bele és kis keverés után a lisztes anyagokat beleforgatjuk a nedves keverékbe.
  4. A muffin formát előkészítjük (ha kell kikenjük, vagy muffin papírral béleljük) és a mélyedéseket 2/3-ig töltjük a masszával.
  5. Minden muffin tetejére teszünk egy karika kolbászt.
  6. A muffinokat 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és kivesszük a muffinokat a formából.
Remek uzsonna vagy vendégváró finomság ez a magyaros muffin! Én fogyasztás előtt a mikróban egy kicsit meg szoktam melegíteni, mert akkor elolvad benne  a sajt és úgy még finomabb!
Tipp: Ha az elkészült muffint lefagyasztod 1-2 darabos csomagokban, akkor naponta vehetsz ki egy-egy sütit és megoldódik a mit tegyek a gyereknek tízóraira, vagy uzsonnára probléma!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük