Rénszarvas süti

Régóta keresed azt a mézes receptet, amivel nem kell sokat pepecselni, nem ragad és sec-perc alatt elkészül?

Ha te még nem sütötted meg a cuki rénszarvas sütiket, akkor idén télen feltétlen próbáld ki, mert hidd el, ettől egyszerűbben nem fogsz mézeskalácsot sütni!

Hogy miért lesz neked is kedvenced ez a mézes recept?

Mert,

  • a rénszarvas süti receptjében a hozzávalókat „bögrésen”  találod meg
  •  a tésztához a hozzávalókat egyszerűen összedolgozod és már nyújthatod is
  •  a kiszaggatott sütik hamar megsülnek (kb. 10 perc)
  • a díszítéshez nem kell más csak egy kis porcukor, víz és színes drazsé
  • a felnőttek legalább annyira imádják a piros orrú rénszarvasokat, mint a gyerekek .

És tudod mi a legjobb benne?

Hogy miután a rénszarvasok kisültek egyből puhák lesznek és ez így is marad, nem keményedik meg a tészta. Ha nem fogy el azonnal az első adag rénszarvas süti, akkor tárold fémdobozban. A gyerek is imádni fogja, ha a tízóraihoz csomagolsz egy kis nasit. Mivel a rénszarvasfej kiszúró kicsit nagyobb méretű, mint az átlagos mézeskalács kiszúrók, ezért a kidekorált rénszarvasokat becsomagolhatod celofánba és akár ajándékba is adhatod.

 

A rénszarvas süti receptje:
Rénszarvas süti  hozzávalók:
  • 4 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 2 tojás
  • 15 dkg puha vaj, vagy margarin
  • fél bögre méz
  • egy kis sütőpor, vagy szódabikarbóna
  • mézeskalácsfűszer
  • vaníliás cukor
  • porcukor, pár csepp víz és színes drazsék a díszítéshez
A rénszarvas süti elkészítése:
  1. 3 dl-es bögrével mérd ki a hozzávalókat egy tálba, dolgozd össze az alapanyagokat.
    rénszarvas alapanyagok
  2. Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd szaggasd ki a rénszarvas fejeket.
    rénszarvasok kiszaggatva
  3. Helyezd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy sütőlapra.
    rénszarvasok a tepsiben
  4. 180°C-ra melegítsd elő a sütőt, és kb. 8-10 perc alatt süsd a sütiket készre.
  5. 1 evőkanálnyi porcukorhoz tegyél pár csepp vizet, keverd ki, hogy sűrű cukormázat kapj, tedd eldobható habzsákba a mázat, vágj rá egy pici lyukat.
  6. Válogasd ki a színes drazsékból a pirosakat és barnákat, első körben, de persze készülhetnek kék, zöld szemű rénszarvasok is.
  7. A cukormázból tegyél pöttyöket a szemek és a nózi helyére, majd nyomd bele a drazsét, hagyd kicsit száradni és már kész is vagy.

    elkészült rénszarvasok

Tipp: ha M&Ms csokidrazsét használsz, akkor sütés előtt is belenyomhatod a tésztába a cukorkákat, ez a cukorka sütésálló, így még könnyebb dolgod lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük