Meggyes cupcake

Egy meggyes finomsággal leptem meg a családot hétvégén, ami nem csak az ízlelőbimbókat, de a szemet is kényeztette! A meggyes cupcaket ugyan befőttből készítettem mégis színével és gyümölcsös ízével a tavaszt és a nyarat idézte!Főleg a gyerekek körében volt nagy sikere!

Hozzávalók:

Tészta:

Meggyes cupcake recept

Meggyes cupcake recept

  • 12,5 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg rétesliszt
  • 17 dkg cukor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. sütőpor
  • 11,5 dkg margarin
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 15 dkg meggybefőtt

Krém:

  • 12,5 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. tejszín ízű pudingpor
  • 3 csepp piros ételszínező
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • néhány szem meggy befőtt

Meggyes cupcake elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra.
  2. A száraz hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk!
  3. A margarint mikróban kicsit meglangyosítjuk, majd magában egy kicsit keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot, és a tejet.
  4. A lecsöpögtetett meggybefőttet a lisztes keverékhez adjuk és az egészet a nedves anyagokhoz keverjük.
  5. A muffinformába muffin papírt teszünk és kicsit több, mint a feléig töltjük a mélyedéseket!
  6. Előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük.

 

A krém elkészítése:

  1. A krémhez a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
  2. A szoba hőmérsékletű vajat robotgéppel fehéredésig (legalább 4-5 percig) keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot és ezekkel is alaposan kikeverjük.
  3. A kihűlt pudingba csepegtetjük az ételszínezőt és ezt kanalanként, keverés közben adagoljuk a vajas krémhez.
  4. A krémet habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk. A csúcsát egy szem meggyes koronázzuk meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük