Barackmag süti

Ez a barackmag süti recept az édesanyámé, a család egyik kedvenc süteménye. Már hallottam mandulamag néven is az ismerőseimtől. Egy biztos, ez egy remek sütemény recept amit egész évben fogyaszthatunk, de  karácsonyra mindig el szoktuk készíteni..

Hozzávalók a barackmag süti tésztájához:
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg darált dió
  • 25 dkg margarin
  • 2 ek. kakaópor
  • 17 dkg porcukor
  • kevés tej
Hozzávalók a krémhez:
  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás cukor
Elkészítés:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A diót ledaráljuk. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a kakaóport, a darált diót és a cukrot. Ha nem áll össze a tészta kevés tejet öntünk hozzá.
  3. A barackmag sütő formákat kikenjük margarinnal. A formába diónyi darabot teszünk a tésztából és ráegyengetjük a sütőformára. Fontos, hogy ne legyen nagyon vastagon benne a tészta. A közepébe hüvelyk ujjal mélyedést nyomunk. A formákat egy tepsibe tesszük és kb. 20 percig sütjük.
  4. Amikor kivettük ellenőrizzük, hogy megsült- e a tészta. Fontos, hogy kicsit piruljon meg és ne legyen puha. Még forrón kiszedjük a formából a fél barackokat, úgy hogy kicsit odakoppantjuk a sütőformát a gyúródeszkához.
  5. A pudingport kevés tejjel és a cukorral elkeverjük. A maradék tejet egy lábosba öntjük és elkezdjük melegíteni. Még forrás előtt hozzáadjuk a pudingos keveréket és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  6. A margarint kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a kihűlt krémet.
  7. A kisült tésztára egy púpos teáskanál krémet halmozunk, majd a tetejére is teszünk egy fél barackot. Végül porcukorral megszórjuk.
  8. Úgy a legfinomabb, ha legalább egy fél napot tudnak gyengülni a barackmagok.
Jó sütést mindenkinek!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük