almás fahéjas muffin tálalva

Almás fahéjas muffin

A múlt héten ezt az almás fahéjas muffint sikerült elkövetnem. Gyorsan, egyszerűen készült és nagyon finom volt! Nem véletlen, hogy nagyon sok sütemény recept az almát a fahéjjal párosítja, mert szerintem is valami fantasztikusak együtt!

Próbáld ki ti is ez az egyszerű  almás fahéjas muffin receptet, mert pillanatok alatt elkészül és mindenki imádja!

Almás fahéjas muffin recept

Almás fahéjas muffin hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • ½ teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2 db közepes nagyságú alma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 0,6 dl olaj

Hozzávalók a fahéjas mázhoz:

  • 1 evőkanál vaj
  • 5 dkg cukor
  • ½ tk fahéj

Az almás fahéjas muffin elkészítése:

  1. kisült almás fahéjas muffinA sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük.
  2. Az almákat megpucoljuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Az almás fahéjas muffin száraz hozzávalóit (cukor, liszt, rétesliszt, sütőpor, szódapor, só, fahéj, alma) egy tálban összeforgatjuk.
  4. Elkeverjük a tojást, a tejföllel és az olajjal majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Csak nagyon rövid ideig kell keverni!
  5. A muffin formába muffinpapirt teszünk vagy kikenjük vajjal.
  6. Az előkészített muffinformákat 2/3-ig töltjük a masszával.
  7. A már előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük.
  8. Ha megsült kivesszük a sütőből és rácsra helyezzük.
  9. A mázhoz a vajat megolvasztjuk, feloldjuk benne a cukrot, hozzákeverjük a fahéjat és forrón a muffinokra öntjük.mázzal bevont almás fahéjas muffin

Isteni lett a muffin! Az illata bejárta az egész lakást, és persze pillanatok alatt elfogyott!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük