Ma egy igazán finom és mutatós habos sütemény receptet osztok meg veletek, ez az almás habos! Az alma a piskóta, a vanília krém és a tejszínhab csodás találkozása. Ez a süti főleg a párom kedvence! Az ő kívánságára sütöttem ma is! Mert tudjátok, a férfiakhoz a gyomrukon át vezet az út! Ezért jó néha a kedvükben járni!
Almás habos hozzávalói:
Piskóta tésztához:
- 2 nagyobb savanykás alma
- 7 tojás
- 7 ek. liszt
- 7 ek. cukor
- 1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
- 6 dl tej
- 8 ek. cukor
- 10 dkg margarin
- ízlés szerint porcukor
- 2 cs. vanília puding
- 1 cs. vaníliás cukor
Habhoz:
- 5 dl növényi tejszín
- 2 ek. porcukor
- kevés kakaópor
Elkészítés:
- A tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt!
- Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé helyezzük.
- A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
- A tészta hozzávalóiból piskótát keverünk.
- A piskóta tésztát a lerakott almára öntjük és az előmelegített sütőbe helyezzük, kb. 30 percig sütjük.
- A vanília krémhez a puding port a cukorral és 1 dl tejjel elkeverjük. A maradék tejet megmelegítjük és még forrás előtt állandó keverés mellett hozzá adjuk a pudingos cuccot, és sűrűre főzzük! Félrerakjuk hűlni.
- A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral. Kanalanként hozzá keverjük a kihűlt pudingot. Az egészet szép simára keverjük. Megkóstoljuk, ha nem érezzük elég édesnek adunk még hozzá 1-2 ek porcukrot.
- A tejszínt nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot.
- A piskótáról lehúzzuk az alufóliát és az almás felével felfelé egy tálcára tesszük. Rákenjük a vaníliás krémet, majd a tejszín 2/3-át. Az almás habost kockákra vágjuk.
- A maradék tejszínt habzsákba tesszük és minden kocka sütemény tetejére nyomunk egy rózsát belőle. A végén a tetejére kevés kakaót szórunk.
Igazán mutatós és nagyon finom sütemény! Próbáljátok ki ti is!
Kedves Emese!
Mi ezt szeretjük, de kipróbálhatod más krémmel is!
Viki
Nagyon tetszik ez a recept. Köszönöm szépen.
Nagyon tetszi ez a recept. Köszönöm szépen.
Az alufóliához nem ragad hozzá az alma? Szerintem jobban megsül, mint azt a képeden látom. Ismerem a fordított sütiket, ott is tud ragadni.
Kedves Lídia!
Nem ragad hozzá az alma. A képen látható módon sül meg.
sok minden finom sütidet kipróbáltam, nagyon finom, 1 hibája van, hogy mindig elfogy fél óra alatt! dolgozom, és amire én megkóstolnám elfogyott!
Most lettem készen ezzel a sütivel. Nagyon szép lett és finom. Köszönöm a receptet! 🙂