Almás habos sütemény

Ma egy igazán finom és mutatós habos sütemény receptet osztok meg veletek, ez az almás habos! Az alma a piskóta, a vanília krém és a tejszínhab csodás találkozása. Ez a süti főleg a párom kedvence! Az ő kívánságára sütöttem ma is! Mert tudjátok, a férfiakhoz a gyomrukon át vezet az út! Ezért jó néha a kedvükben járni! 

Almás habos hozzávalói:

Piskóta tésztához:
  • 2 nagyobb savanykás alma
  • 7 tojás
  • 7 ek. liszt
  • 7 ek. cukor
  • 1/2 cs. sütőpor
Krémhez:
  • 6 dl tej
  • 8 ek. cukor
  • 10 dkg margarin
  • ízlés szerint porcukor
  • 2 cs. vanília puding
  • 1 cs. vaníliás cukor

Habhoz:

  • 5 dl növényi tejszín
  • 2 ek. porcukor
  •  kevés kakaópor

Elkészítés:

  1. A tejszínt tegyük a hűtőbe, ha eddig nem ott volt!
  2. Az almákat megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. Egy gáztepsit kibélelünk alufóliával és a szeletelt almát egymás mellé helyezzük.
  3. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  4. A tészta hozzávalóiból piskótát keverünk.
  5. A piskóta tésztát a lerakott almára öntjük és az előmelegített sütőbe helyezzük, kb. 30 percig sütjük.
  6. A vanília krémhez a puding port a cukorral és 1 dl tejjel elkeverjük. A maradék tejet megmelegítjük és még forrás előtt állandó keverés mellett hozzá adjuk a pudingos cuccot, és sűrűre főzzük! Félrerakjuk hűlni.
  7. A margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral. Kanalanként hozzá keverjük a kihűlt pudingot. Az egészet szép simára keverjük. Megkóstoljuk, ha nem érezzük elég édesnek adunk még hozzá 1-2 ek porcukrot.
  8. A tejszínt nagyon kemény habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot.
  9. A piskótáról lehúzzuk az alufóliát és az almás felével felfelé egy tálcára tesszük. Rákenjük a vaníliás krémet, majd a tejszín 2/3-át. Az almás habost kockákra vágjuk.
  10. A maradék tejszínt habzsákba tesszük és minden kocka sütemény tetejére nyomunk egy rózsát belőle. A végén a tetejére kevés kakaót szórunk.

Igazán mutatós és nagyon finom sütemény! Próbáljátok ki ti is!

Comments

  1. Az alufóliához nem ragad hozzá az alma? Szerintem jobban megsül, mint azt a képeden látom. Ismerem a fordított sütiket, ott is tud ragadni.

  2. sok minden finom sütidet kipróbáltam, nagyon finom, 1 hibája van, hogy mindig elfogy fél óra alatt! dolgozom, és amire én megkóstolnám elfogyott!

  3. Most lettem készen ezzel a sütivel. Nagyon szép lett és finom. Köszönöm a receptet! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük