almás kevert

Almás kevert sütemény

Van egy finom és nagyon egyszerű almás kevert sütemény receptem, ami nem mellesleg pillanatok alatt elkészül! Ez a jó a kevert sütikben! Próbáljátok ki ti is!

Ilyenkor ősszel egyre kevesebb gyümölcsből választhatunk, ha gyümölcsös sütit készítenénk! Itt egy könnyű almás kevert sütemény recept, remélem nektek is ízleni fog!

Ez a mennyiség egy nagy méretű gáztepsi almás keverthez való! Ha kisebb tepsiben szeretnénk sütni, akkor vegyük a hozzávalók kétharmadát!

Almás kevert sütemény recept:

Almás kevert sütemény hozzávalói:
  • 1 dl étolaj
  • 30 dkg cukor
  • 35 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • kevés fahéj
  • 40 dkg reszelt alma
  • 5 dkg darált dió
Almás kevert sütemény elkészítése:
  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Fontos, hogy reszelten legyen 40 dkg!
  3. A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a reszelt almát.
  4. A lisztet a sütőporral, a szódaporral, darált dióval és a fahéjjal összeforgatjuk.
  5. A száraz és a nedves keveréket összeöntjük és néhány mozdulattal összekeverjük.
  6. A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük az almás sütemény masszát.
  7. Kb. 30 perc alatt sül meg a sütemény. Mielőtt kivesszük végezzünk tűpróbát, hogy tényleg megsült-e a sütink!

 

Próbáljátok ki ti is! Jó sütögetést!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük