Van egy finom és nagyon egyszerű almás kevert sütemény receptem, ami nem mellesleg pillanatok alatt elkészül! Ez a jó a kevert sütikben! Próbáljátok ki ti is!
Ilyenkor ősszel egyre kevesebb gyümölcsből választhatunk, ha gyümölcsös sütit készítenénk! Itt egy könnyű almás kevert sütemény recept, remélem nektek is ízleni fog!
Ez a mennyiség egy nagy méretű gáztepsi almás keverthez való! Ha kisebb tepsiben szeretnénk sütni, akkor vegyük a hozzávalók kétharmadát!
Almás kevert sütemény recept:
Almás kevert sütemény hozzávalói:
- 1 dl étolaj
- 30 dkg cukor
- 35 dkg liszt
- 4 tojás
- 1 cs. sütőpor
- 1 kk. szódabikarbóna
- kevés fahéj
- 40 dkg reszelt alma
- 5 dkg darált dió
Almás kevert sütemény elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Az almát megpucoljuk és lereszeljük. Fontos, hogy reszelten legyen 40 dkg!
- A tojásokat elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat és a reszelt almát.
- A lisztet a sütőporral, a szódaporral, darált dióval és a fahéjjal összeforgatjuk.
- A száraz és a nedves keveréket összeöntjük és néhány mozdulattal összekeverjük.
- A tepsit kibéleljük sütőpapírral és beleöntjük az almás sütemény masszát.
- Kb. 30 perc alatt sül meg a sütemény. Mielőtt kivesszük végezzünk tűpróbát, hogy tényleg megsült-e a sütink!
Próbáljátok ki ti is! Jó sütögetést!
Szuper! Sütöttem és finom volt.