Egy finom almás pite receptet keresel? Ezt imádni fogod! Próbáld ki!
Almás pite receptje
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg margarin
- 1 tojás
- 25 dkg finomliszt
- 25 dkg rétesliszt
- 3 dkg élesztő
- 8 dkg cukor
- csipet só
- 1 dl tejföl
Hozzávalók a töltelékhez:
- 1,5 kg megtisztított alma
- 1 evőkanál citromlé
- 12 dkg cukor
- 5 dkg mazsola
- 1 teáskanál fahéj
- 10 dkg darált háztartási keksz
Almás pite elkészítése
- Az almát megtisztítjuk, lereszeljük és 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk.
- Párolás közben hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, fahéjat és a mazsolát.
- A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojás sárgával, cukorral és sóval a lisztes keverékhez adjuk.
- Fél óráig pihentetjük.
- Két részre osztjuk az almás pite tésztáját, az egyiket kinyújtjuk és a tepsi aljára tesszük.
- A kinyújtott tésztára szórjuk a kekszmorzsát, rátesszük a párolt almát.
- A tészta másik felét is kinyújtjuk, és az almára tesszük.
- A tetejét tojásfehérjével megkenjük és késsel megszurkáljuk.
- 180°C-on 20-25 percig sütjük.