Almás pite

Egy finom almás pite receptet keresel? Ezt imádni fogod! Próbáld ki!

Almás pite receptje

Hozzávalók a tésztához:

  • 25 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg rétesliszt
  • 3 dkg élesztő
  • 8 dkg cukor
  • csipet só
  • 1 dl tejföl

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 1,5 kg megtisztított alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 12 dkg cukor
  • 5 dkg mazsola
  • 1 teáskanál fahéj
  • 10 dkg darált háztartási keksz

Almás pite elkészítése

  1. Az almát megtisztítjuk, lereszeljük és 10 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét és megpároljuk.
  2. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, fahéjat és a mazsolát.
  3. A margarint a liszttel elmorzsoljuk. Az élesztőt a tejfölben elkeverjük, majd a tojás sárgával, cukorral és sóval a lisztes keverékhez adjuk.
  4. Fél óráig pihentetjük.
  5. Két részre osztjuk az almás pite tésztáját, az egyiket kinyújtjuk és a tepsi aljára tesszük.
  6. A kinyújtott tésztára szórjuk a kekszmorzsát, rátesszük a párolt almát.
  7. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és az almára tesszük.
  8. A tetejét tojásfehérjével megkenjük és késsel megszurkáljuk.
  9. 180°C-on 20-25 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük