Amerikai csokis keksz

Ez az amerikai csokis keksz a család egyik kedvenc sütije, mert nagyon jó csokis, ropogós és isteni finom. Remekül illik kávéhoz, teához, de önmagában ropogtatva is finom. Legjobban azt szeretem ebben az amerikai csokis keksz receptben, hogy gyorsan és egyszerűen elkészíthető és mindenki imádja!

Amerikai csokis keksz hozzávalói:

  • 20 dkg finomliszt,
  • 15 dkg rétesliszt,
  • 20 dkg cukor,
  • 20 dkg vaj,
  • 2 tojás,
  • 2 ek. méz,
  • 1 cs. vaníliás cukor,
  • 1 kk só,
  • 1 tk. szódabikarbóna,
  • 1 tk. sütőpor,
  • 10 dkg csokicsepp,
  • 10 dkg darált dió,
  • 0,5 dl tej.

Az amerikai csokis keksz elkészítése:

  1. sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
  2. A diót ledaráljuk.
  3. száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, cukor, vaníliás cukor, szódapor) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a csokicseppeket és a darált diót.
  4. A vajat mikróban kicsit meglangyosítjuk, hogy ne legyen nagyon kemény. Hozzákeverjük a tojásokat, a mézet és a tejet.
  5. száraz és nedves keveréket összeforgatjuk néhány mozdulattal.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, kanállal kisebb halmokat teszünk a tepsibe a csokis keksz masszából. Ne tegyük nagyon közel, mert meg fognak dagadni! Én fagyikanállal adagoltam ki a keksz tésztát, hogy biztosan egyformák és szép formájúak legyenek az amerikai csokis kekszek.
  7. Az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt készre sütjük. Ha puhábban szeretitek, akkor elég a 22 perc, ha ropogósabban, akkor kicsit tovább hagyd a sütőben.

 

 

 

 

 

 

 

Szerintem nagyon finom lett. Imádom benne a csoki és dió darabokat.

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük