Angyalszem

Ki mondta, hogy csak karácsonykor lehet aprósüteményt sütni? Bár télen van az igazi szezonja, én nyáron is szeretem az aprósütiket! Nemrég sütöttem is egyet, a neve angyalszem! Nagyon egyszerű recept! Én az angyalszem tésztájába jó sok citromhéjat reszeltem és idei málnadzsemmel bolondítottam meg! Ti is kipróbálhatjátok!

Angyalszem hozzávalók: 40 db-hoz

Angyalszem

  • 35 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 2 tk sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • csipet só
  • 2 tojás sárgája
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg margarin
  • reszelt citromhéj

Tetejére:

  • 1 tojás fehérje
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • málnadzsem

Angyalszem elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk.

Fél órára hűtőbe tesszük.

  • 3-4 cm átmérőjű rudat formázunk belőle. 1 cm-es szeleteket vágunk belőle és ezekből golyókat formázunk.
  • a tojásfehérjébe mártjuk a golyók egyik felét, majd a darált dióba forgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a közepét kissé benyomjuk.
  • 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és fél órát sütjük.
  • A sütőből kivéve a közepébe málnazselét teszünk.
Angyalszem

 

 

 

 

 

 

 

Angyalszem

 El is készült az angyalszem süti, jó étvágyat hozzá!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük