Ki mondta, hogy csak karácsonykor lehet aprósüteményt sütni? Bár télen van az igazi szezonja, én nyáron is szeretem az aprósütiket! Nemrég sütöttem is egyet, a neve angyalszem! Nagyon egyszerű recept! Én az angyalszem tésztájába jó sok citromhéjat reszeltem és idei málnadzsemmel bolondítottam meg! Ti is kipróbálhatjátok!
Angyalszem hozzávalók: 40 db-hoz
- 35 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 2 tk sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- csipet só
- 2 tojás sárgája
- 1 egész tojás
- 15 dkg margarin
- reszelt citromhéj
Tetejére:
- 1 tojás fehérje
- 10 dkg durvára vágott dió
- málnadzsem
Angyalszem elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a tészta többi hozzávalójával együtt összegyúrjuk.
Fél órára hűtőbe tesszük.
- 3-4 cm átmérőjű rudat formázunk belőle. 1 cm-es szeleteket vágunk belőle és ezekből golyókat formázunk.
- a tojásfehérjébe mártjuk a golyók egyik felét, majd a darált dióba forgatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a közepét kissé benyomjuk.
- 180 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük és fél órát sütjük.
- A sütőből kivéve a közepébe málnazselét teszünk.