barackos-joghurtos-süti

Barackos joghurtos süti

Barackos joghurtos süti, a legfinomabb barackos joghurtos süti receptje képekkel.

Barackos joghurtos süti hozzávalói:

Barackos joghurtos süti tésztájához:

  • 8 tojás
  • 8 ek cukor
  • 8 ek liszt
  • 1 tk sütőpor

Barackos joghurtos süti krémjéhez:

  • 2 nagy doboz natur joghurt
  • 6 ek porcukor
  • 2 cs. zselatin fix
  • 2 dl tejszín

Barackos joghurtos süti tetejére:

  • fél kg nektarin
  • kevés meggybefőtt
  • 2 cs tortazselé
  • 3 ek málnaszörp

Barackos joghurtos süti elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Előmelegített sütőben 170°C-on 35-40 percig sütjük.
  2. A krémhez a tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a porcukrot, a joghurtot és a zselatin fixet és alaposan összekeverjük. Hűtőbe tesszük addig, amíg egy kicsit nem szilárdul.
  3. A nektarint megmossuk és vékony cikkekre vágjuk.
  4. A kihűlt piskótára kenjük a joghurtot. Sorban rápakoljuk a nektarint, a sorokat lecsepegtetett meggybefőttel választjuk el.
  5. A tortazselét kevés vízzel, a meggybefőtt levével és kevés málnaszörppel elkeverjük és egy lábosban addig melegítjük, amíg teljesen fel nem oldódik. (Forralni nem kell!)
  6. A zselét a tűzről levéve állandó kevergetéssel hűtjük. Amint elkezd sűrűsödni a joghurtos süti tetejére kanalazzuk bentről kifelé haladva. Hűtőben tároljuk fogyasztásig!
Barackos joghurtos süti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük