Bolero szelet

Egy igazán finom, harmonikus ízű és nagyon ötletes házi sütemény a Bolero szelet és nem is kerül sokba!

Bolero szelet hozzávalói:

Tészta: 

Boleró szelet

Bolero szelet

  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • reszelt citromhéj

Krém:

  • 1 nagy és egy kicsi doboz tejföl
  • 3 ek. porcukor
  • 3 cs. vaníliás cukor

Máz:

  • 2 cs. vanília puding
  • 2 cs. multivitaminos Bolero italpor
  • 7 dl víz
  • 20 dkg cukor
  • 2 ek. citromlé

Bolero szelet elkészítése:

  1. Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
  3. A tojások fehérjét felverjük és az előzőekbe forgatjuk.
  4. A lisztbe beleforgatjuk a sütőport és a citromhéjat, majd óvatosan a tojásos krémhez keverjük.
  5. Egy nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
  6. A tejfölt elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kisült meleg piskóta tetejére kenjük (előtte távolítsuk el a sütőpapírt)
  7. A mázhoz a pudingport az italport a vizet és a cukrot sűrű krémmé főzzük, belekeverjük a citromlevet és még melegen a tejfölös krém tetejére kenjük.
  8. Fogyasztásig hűtőbe tesszük és kockákra vágjuk.

Jó sütögetést és jó étvágyat!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük