Egy igazán finom, harmonikus ízű és nagyon ötletes házi sütemény a Bolero szelet és nem is kerül sokba!
Bolero szelet hozzávalói:
Tészta:
- 20 dkg cukor
- 4 tojás
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
- 20 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- reszelt citromhéj
Krém:
- 1 nagy és egy kicsi doboz tejföl
- 3 ek. porcukor
- 3 cs. vaníliás cukor
Máz:
- 2 cs. vanília puding
- 2 cs. multivitaminos Bolero italpor
- 7 dl víz
- 20 dkg cukor
- 2 ek. citromlé
Bolero szelet elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra.
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
- A tojások fehérjét felverjük és az előzőekbe forgatjuk.
- A lisztbe beleforgatjuk a sütőport és a citromhéjat, majd óvatosan a tojásos krémhez keverjük.
- Egy nagy méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
- A tejfölt elkeverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a kisült meleg piskóta tetejére kenjük (előtte távolítsuk el a sütőpapírt)
- A mázhoz a pudingport az italport a vizet és a cukrot sűrű krémmé főzzük, belekeverjük a citromlevet és még melegen a tejfölös krém tetejére kenjük.
- Fogyasztásig hűtőbe tesszük és kockákra vágjuk.
Jó sütögetést és jó étvágyat!