Ezt a cappuccino krém receptet azért szeretem, mert pillanatok alatt elkészül és nagyon finom.
Próbáld ki te is!
Cappuccino krém recept
- 25 dkg mascarpone sajt
- 2 dl habtejszin
- 2 evőkanál instant cappuccinopor
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A cappuccino krém elkészítése:
- A tejszínt egy tálba öntjük és a robotgép magas fokozatán felverjük.
- Ha a tejszín már kemény, hozzáadjuk a mascarpone sajtot. Ezzel már csak alacsony fokozaton keverjük. Majd kanalanként adagoljuk a cukrot és a többi hozzávalót.
- Ezekkel még egyszer átkeverjük és már el is készült az isteni krém.
Tanácsok a cappuccino krém készítéséhez, felhasználásához:
- Fontos, hogy a tejszínt felhasználás előtt legalább 4 órára hűtőbe tegyük. Így tudjuk majd szépen felverni.
- Én Hullala növényi tejszínt szoktam használni, mert ezt mindig remekül fel lehet verni és később sem folyik szét.
- A cappuccino krémet tölthetjük tortába, piskótába, de tehetjük muffinok tetejére is.
- Díszítéshez díszítőcsővel ellátott habzsákba töltjük és krémrózsákat nyomunk a desszertre.