Csacsifül

Ez a csacsifül egy igazi családi recept. Azért szeretem, mert sokféle töltelékkel elkészíthető. Lehet diós, mákos, lekváros, gesztenyés, vagy túrós csacsifül. Nagyon jó porhanyós és kiadós sütemény.

A csacsifül hozzávalói:
Csacsifül recept

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg zsír
  • 5 dkg élesztő
  • 1 púpos ek. porcukor
  • kevés tejföl
  • csipet só
Elkészítés:

A zsírt habosra keverjük az élesztővel, hozzáadjuk a lisztet a porcukrot és a sót és 1-2 kanál tejfölt és az egészet összegyúrjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap vékonyra sodorjuk és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

A töltelék lehet:

  • gesztenye: kevés porcukorral összekeverünk egy gesztenyemasszát, esetleg rumaromával ízesítjük
  • dió: 20 dkg dióhoz 10 dkg cukrot adunk és kevés víz hozzáadásával szirupot főzünk
  • lekvár
  • túró: 1 egész tojást és 10 dkg cukrot adunk hozzá, citromhéjjal, mazsolával ízesíthetjük
  • mák: 20 dkg mákhoz 10 dkg cukrot adunk és kevés víz hozzáadásával szirupot főzünk

A töltelékből 1 púpos teáskanállal a tészta korongokra teszünk és a tésztát ráhajtjuk, majd a szélét kézzel összenyomkodjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon, 20 percig sütjük. Még forrón porcukorba forgatjuk.

Igazi finom, nem lehet abbahagyni aprósütemény! Zsír helyett használhatunk margarint is, így azonban szerintem nem lesz annyira porhanyós.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.