Császármorzsa

Az én gyerekkoromból valamiért kimaradt a császármorzsa. Felnőttként fedeztem fel a smarnit, de a család nagyon megszerette, ezért rendszeresen szoktam készíteni.

Császármorzsa hozzávalói:

  • 2 tojás
  • 2,5 dl liszt
  • 2,5 dl búzadara
  • 5 dl tej
  • 10 dkg mazsola
  • csipet só
  • 4 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • reszelt citromhéj

Császármorzsa elkészítése:

  1. A lisztet, a búzadarát, a tejet és a mazsolát összekeverjük és egy kicsit állni hagyjuk. Hozzá adjuk a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és a tojások sárgáját. A tojások fehérjét felverjük és óvatosan hozzákeverjük az előző tésztához.
  2. Egy serpenyőt felmelegítjük, kevés olajat öntünk az aljára. A tészta felét beleöntjük a serpenyőbe, egyik felét megsütjük, megfordítjuk és lapáttal apró darabokra tépkedjük. A tészta másik felét ugyanígy kisütjük.
  3. Porcukorral megszórva lekvárral vagy dzsemmel kínáljuk.

A császármorzsa jó választás lehet például egy tartalmasabb leves után.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük