Csokis kosárka

csokis kosárkák

Csokis kosárka

Az egyik legfinomabb kosárka töltelék mi lehetne más, mint a csokikrém. Igazi, főzött, hagyományos csokoládékrémről beszélünk, ha egyszer megkóstolod egész biztos, hogy sosem felejted el az ízét. A csokis kosárka sokáig a kedvenced lesz.

Mitől különleges ez a csokikrém? A hagyományos főzött krémek általában tartalmaznak tojást, ettől lesz a krém lágy, krémes és fényes. Fontos a jó minőségű kakaópor is, vaj is.

A csokis kosárka recept elkészítése csokoládé rajongóknak kötelező!

csokis kosárka elkészítése montázs

A csokis kosárka lényege, hogy a krémet linzer kosárkákba fogjuk tölteni, melynek a receptjét megtalálod itt–> Linzer kosárka recept

natúr linzer kosárkák

A csokikrém receptje:

Hozzávalók a csokikrémhez:

  • 2 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál jó minőségű kakaópor
  • 1 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor

A főzött csokoládékrém elkészítése:

  1. A hozzávalókat mérd ki és egy lábosban folyamatos keverés mellett főzd össze. Célszerű egy jó habverővel végrehajtani ezt a műveletet, hogy minél hamarabb egynemű legyen a krém.
  2. Ezután nincs más hátra, mint a finom csokikrémet beletölteni a kosárkákba. A tetejét megszórhatod csokireszelékkel, tortadarával, kókuszreszelékkel vagy apró színes cukorkákkal.

El is készült, próbáld ki te is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük