A dió és a lekvár klasszikusan jó párosítás. Ha ezek egy diós lekváros muffinban találkoznak, akkor biztos a siker!
Diós lekváros muffin recept
Ez a mennyiség 18 normál méretű diós lekváros muffin elkészítéséhez elegendő.
Diós lekváros muffin hozzávalói:
- 25 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 2 tojás
- 10 dkg margarin
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 15 dkg cukor
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 púpos evőkanál keserű kakaópor
- 5 dkg darált dió
- 5 dkg csokoládé
- 10 dkg sütésálló lekvár
Diós lekváros muffin elkészítése:
- A diót ledaráljuk. A csokit darabokra törjük. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
- A száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, szódapor, vaníliás cukor, dió, csoki) kimérjük és egy tálban összekeverjük.
- A margarint mikróban kicsit meglágyítjuk, egy két mozdulattal kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, joghurtot, és a tejet.
- A muffin sütőformát előkészítjük, és a masszával félig töltjük a mélyedéseket.
- A sütésálló lekvárból egy kb. kockacukor méretűt teszünk minden mélyedésbe, erre teszünk még muffinonként egy evőkanál masszát. Az előmelegített sütőbe rakjuk és 25 percig sütjük.
- Tűpróbát végzünk és ha valóban megsült rácson hagyjuk kihűlni.
- A formából már csak teljesen kihűlt állapotban szoktam kivenni.
Azt javaslom, hogy a diós lekváros muffint, ha lehet akkor szilikon formában süssétek. Én felét szilikon, felét muffin papírral bélelt sima formában sütöttem. A szilikonosok tökéletesek lettek, de a másik muffinokat elég nehéz volt kirobbantani a papírból, valószínűleg a kiszivárgó lekvár miatt.
Még jobban feldobhatjuk a diós lekváros muffinunkat, ha a tetejét is megkenjük lekvárral és olvasztott csokit csorgatunk rá.
Nagyon egyszerű, gyors, és finom lehet. Köszönöm a receptet, el is készítem hétvégén