Sokak kedvence a Dobostorta, a finom kakaós krém és a roppanós karamell. A dobos szelet egy sokkal egyszerűbb módja az édesség elkészítésének, de az ízélmény tökéletesen megegyezik a tortáéval.
Dobos szelet recept:
A tészta hozzávalói:
- 1 tojás
- 4 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- fél csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 0,5 dl tej
A krém hozzávalói:
- 32 dkg porcukor
- 50 dkg vaj vagy margarin
- 5 ek. víz
- 2 ek. holland kakaópor
- 2 tojássárgája
A doboscukor hozzávalói:
- 20 dkg cukor
Elkészítés:
- 1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást, a porcukrot és tésztát gyúrunk belőle, amit három részre osztunk.
- 2. 30*40 cm-es téglalap alakra nyújtjuk őket, majd lisztezett tepsi hátulján 180°C-on egyesével megsütjük a lapokat.
- 3. Ha mindhárom lap megsült, félretesszük őket hűlni, majd ha már nem túl melegek a lapok elvágjuk őket hosszában.
- 4. A krémhez a margarint a porcukorral elkezdjük habosra keverni, majd a tojások sárgáját és a vizet egy tálba tesszük és gőz fölött elkezdjük melegíteni. Amikor elkezd sűrűsödni beletesszük a kakaóport majd az egészet sűrűre főzzük.
- 5. Ha a tojásos keverék kihűlt hozzákeverjük a sima vajkrémhez.
- 6. Összeállítjuk a süteményt: A legszebb, legsimább lapra elkészítjük a karamellt. A cukrot felolvasztjuk és ha már szép aranybarna színt kap még folyékony állapotában zsiradékkal megkent kenőkéssel rásimítjuk a kiválasztott lapra. A szeleteket bejelöljük rajta, hogy később könnyebb legyen felszeletelni a süteményt.
- 7. A lapokat betöltjük a krémmel, egymásra helyezzük és a sütemény oldalát is megkenjük vele, majd ráhelyezzük a karamelles lapot.
- 8. Ízlés szerint díszíthetjük.
sok jó, finom recepteket olvastam és ki is próbáltam.
Egy problémám van a receptekkel, sajnos nem tudom ezeket kinyomtatni és elmenteni.
Van-e erre egy megoldás???