Dupla csokis muffin, a legfinomabb és legcsokisabb dupla csokis muffin egyszerű elkészítése.
Dupla csokis muffin hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 tk sütőpor
- 2 tojás
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 ek keserű kakaópor
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1 dl tej
- 5 dkg durvára vágott csoki
Krémhez:
- 1 tasak csokoládés pudingpor
- 10 dkg vaj
- 2 ek keserű kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 3 dl tej
Dupla csokis muffin elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, feldarabolt csokit és a kakaóport egy tálban összevegyítjük.
- A vajat kikeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a joghurtot. További rövid keverés után beletehetjük a lisztet, cukrot,szódabikarbónát, kakaóport, és a csokit, majd tejjel a megfelelő állagura lazítjuk a tésztát.
- A muffin sütőformát kikenjük zsiradékkal vagy muffin papírt helyezünk bele.
- A masszával 2/3 részig töltjük a mélyedéseket, és tehetjük is a muffinokat a sütőbe 170 fokra, 25 percre.
- Amíg sül, addig a krémhez az tejből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni.
- A vajat kikeverjük a porcukorral és a kakaóval, majd kanalanként hozzáadjuk a kihűlt pudingos krémet. Alaposan kikeverjük, majd habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére körkörösen nyomjuk a krémet.
- Tetejét díszíthetjük tortadarával vagy csoki forgáccsal.