Ezt a könnyű epres desszertet pillanatok alatt elkészítheted. Isteni finom és nemcsak az elkészítése nagyon gyors, de pillanatok alatt el is tűnik a tányérokról.
Az egyszerű epres sütés nélküli süti hozzávalói:
- 50 dkg eper
- 25 dkg mascarpone sajt
- 1 cs. vaníliás gála pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg babapiskóta
- 4 evőkanál porcukor
Az egyszerű epres sütés nélküli süti elkészítése:
- Az epret megmossuk, megpucoljuk.
- A mascarpone sajtot kikeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a gála pudingport és kevés tejet, így csomómentesre keverjük.
- Apránként hozzáadjuk a többi tejet is és 3-4 percig habosra keverjük magas fordulaton.
- Egy hosszúkás üvegtál aljára teszünk a pudingos mascarponés krémből, majd szorosan egymás mellé rápakolunk egy réteg babapiskótát.
- Megkenjük bőven krémmel, majd beborítjuk eper szeletekkel.
- Ezután ismét egy réteg krém következik egy réteg babapiskóta, a maradék krém, majd a tetejét jól megpakoljuk eperrel.
A rétegezésnél arra ügyeljünk, hogy a babapiskóta mindig két krémréteg közé kerüljön, mert csak így fog megpuhulni.
Az egyszerű epres sütés nélküli süti tálalása:
Ezt a sütit nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetjük. Arra azonban érdemes időt hagyni, hogy legalább egy órára hűtőbe tegyük fogyasztás előtt. Így lesz elég ideje a babapiskótának megpuhulni.
Remélem, hogy tetszett a receptem és te is ki fogod próbálni!
Tetszik a sütés nélküli epres recept. Köszönöm. Kérdésem az, hogy ezt majd lehet szeletelni, vagy kanállal kell adagolni tálaláskor. Tudom, hogy a főzés nélküli pudingporok keményednek, ha állni hagyjuk egy ideig, de eléggé ahhoz, hogy szeletekre is tudjam vágni?
Kedves Fruzsi! Elkészítettem a receptet, és nagyon nagy sikere volt! Annyit változtattam, hogy a piskótákat csak egy pillanatra rumos, vagy rumaromás tejbe mártottam, ez segít, hogy hamarabb megpuhuljon. Tényleg csak egy pillanatra, nehogy elázzon a piskóta! Köszönöm a receptet!
Szuper recept, köszike! Kérdésem az lenne, h milyen más gyümölccsel lehet még csinálni? Meggy? Cseri? Barack?
Természetesen!