Ez egy nagyon egyszerű, mégis isteni epres habos süti! Nálunk a család egyik kedvence, próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók:
Tészta:
- 8 tojás
- 8 ek. cukor
- 8 ek. liszt
- 1/2 cs. sütőpor
- csipet só
Krém:
- 1/2 l tejszín
- 2 cs. habfixáló
- 10 dkg porcukor
- 30 dkg eper
Díszítéshez:
- 30 dkg eper
Elkészítés:
- A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Nagy süteményes tepsibe tesszük és 170°C-on 25 percig sütjük.
- Ha megsült a piskóta lehúzzuk róla a sütőpapírt és lapjában félbe vágjuk.
- Az 5 dl tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a 10 dkg porcukrot és a habfixálót.
- Az epret leturmixoljuk és a keményre vert tejszínhez öntjük. Egy kicsit még keverjük.
- Az epres hab felét az egyik sütemény lapra kenjük. A tetejére tesszük a másik lapot és erre kenjük a maradék habot. Kockákra vágjuk és minden süti kocka tetejére teszünk egy szem szép epret. Fogyasztásig hűtőben tároljuk
Tipp: én növényi tejszínhabot szoktam használni, mert ezzel nyáron sem fog gyorsan megromlani a sütemény és mert ezt mindig biztosan nagyon jó keményre lehet felverni. Felhasználás előtt 3-4 órára tegyük hűtőbe, mert így sokkal könnyebb felverni!
Köszönöm ezt a receptet! Egyszerű és nagyszerű! És a fotón is nagyon finomnak tűnik.
Kedves Ibolya!
Örülök, hogy tetszik.
Szívesen.
Viki
Tészta: hozzávalóit sajnos nem látom, segítene! köszönöm!
Kedves Mariann! A Tészta hozzávalói:
Tészta:
8 tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt
1/2 cs. sütőpor
csipet só
Nagyon egyszerűnek, de finomnak tűnik ez az epres süti, én is ki fogom próbálni. De most csak mirelit eper van itthon.. azzal is működik vajon?
Igen, azzal is működik, ki kell olvasztani előtte.
Nagyon finom! Köszönöm a receptet! Nekünk is kedvenc lett!