Epres habos süti

Ez egy nagyon egyszerű, mégis isteni epres habos süti! Nálunk a család egyik kedvence, próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók:

Epres habos süti

Epres habos süti

Tészta: 

  • 8 tojás
  • 8 ek. cukor
  • 8 ek. liszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • csipet só

 

Krém:

  • 1/2 l tejszín
  • 2 cs. habfixáló
  • 10 dkg porcukor
  • 30 dkg eper

Díszítéshez:

  • 30 dkg eper

Elkészítés:

  1. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Nagy süteményes tepsibe tesszük és 170°C-on 25 percig sütjük.
  2. Ha megsült a piskóta lehúzzuk róla a sütőpapírt és lapjában félbe vágjuk.
  3. Az 5 dl tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a  10 dkg porcukrot és a habfixálót.
  4. Az epret leturmixoljuk és a keményre vert tejszínhez öntjük. Egy kicsit még keverjük.
  5. Az epres hab felét az egyik sütemény lapra kenjük. A tetejére tesszük a másik lapot és erre kenjük a maradék habot. Kockákra vágjuk és minden süti kocka tetejére teszünk egy szem szép epret. Fogyasztásig hűtőben tároljuk

Tipp: én növényi tejszínhabot szoktam használni, mert ezzel nyáron sem fog gyorsan megromlani a sütemény és mert ezt mindig biztosan nagyon jó keményre lehet felverni. Felhasználás előtt 3-4 órára tegyük hűtőbe, mert így sokkal könnyebb felverni!

Comments

  1. Köszönöm ezt a receptet! Egyszerű és nagyszerű! És a fotón is nagyon finomnak tűnik.

  2. Nagyon egyszerűnek, de finomnak tűnik ez az epres süti, én is ki fogom próbálni. De most csak mirelit eper van itthon.. azzal is működik vajon?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük