Fagyi szelet

Ma ismét egy régi, sokat próbált hagyományos családi süti receptet osztok meg veletek! Nekem ez az egyik kedvencem! Nagyon szeretem a tésztájában a diót, ami jól harmonizál a vanília krémmel és a tojás habbal! 

Fagyi szelet hozzávalói:

Tészta:
  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek. cukor
  • 5 ek darált dió
  • 1/2 cs. sütőpor
Krém:
  • 2 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás sárgája
Hab:
  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor

Fagyi szelet elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Azaz a tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd újabb keverés után a tojások sárgáját, ismét verjük egy kicsit, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Ezt már csak nagyon óvatosan, néhány mozdulattal forgatjuk össze, hogy a hab ne törjön össze!
  3. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük ezt a diós piskótát.
  4. A krémhez a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, ezekkel habosra keverjük. Ha a tejes krém kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd azt a krémet kanalanként a margarinos krémbe keverjük. Szép simára keverjük.
  5. Ezt a krémet a tészta tetejére simítjuk.
  6. A habhoz a tojások fehérjét nagyon keményre verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és alaposan összedolgozzuk. Ha elkészült a vaníliás krém tetejére kenjük! A sütemény tetejére vékonyan kakaót szórunk!
  7. Ha elkészült 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Próbáljátok ki, mert szerintem isteni finom!

Jó sütést és jó étvágya a sütihez!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *