Fagyi szelet

Ma ismét egy régi, sokat próbált hagyományos családi süti receptet osztok meg veletek! Nekem ez az egyik kedvencem! Nagyon szeretem a tésztájában a diót, ami jól harmonizál a vanília krémmel és a tojás habbal! 

Fagyi szelet hozzávalói:

Tészta:
  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek. cukor
  • 5 ek darált dió
  • 1/2 cs. sütőpor
Krém:
  • 2 dl tej
  • 2 ek. liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 3 tojás sárgája
Hab:
  • 3 tojás fehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 ek kakaópor

Fagyi szelet elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. Azaz a tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, majd újabb keverés után a tojások sárgáját, ismét verjük egy kicsit, majd beleszitáljuk a lisztet és a sütőport. Ezt már csak nagyon óvatosan, néhány mozdulattal forgatjuk össze, hogy a hab ne törjön össze!
  3. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe tesszük, és az előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük ezt a diós piskótát.
  4. A krémhez a lisztet a tejjel állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A margarint kikeverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a vaníliás cukrot, ezekkel habosra keverjük. Ha a tejes krém kihűlt, hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd azt a krémet kanalanként a margarinos krémbe keverjük. Szép simára keverjük.
  5. Ezt a krémet a tészta tetejére simítjuk.
  6. A habhoz a tojások fehérjét nagyon keményre verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és alaposan összedolgozzuk. Ha elkészült a vaníliás krém tetejére kenjük! A sütemény tetejére vékonyan kakaót szórunk!
  7. Ha elkészült 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Próbáljátok ki, mert szerintem isteni finom!

Jó sütést és jó étvágya a sütihez!

Comments

  1. Kedves Viki! nem is tudom, hogy kezdjem el! igen sokáig voltam VELED, de mivel nem voltam „masinka” közelében, és el is hanyagoltalak. most szeretnék újból itt lenni koztetek, mert igen jó a sütemény receteid. most meg is osztottam a „fagyi szeletet” Jutka

  2. Most olvastam el és nagyon finomnak gondolom.Ha megsütöttem,referálok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük