A fahéjas és a kakaós csigát mindenki szereti. Készítsd el Kedvesednek szív formában.
Ezt a Valentin-napi fahéjas csiga receptet nagyon egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig egy isteni, omlós süti. A hozzávalók mennyisége bögrésen van megadva, így még a konyhai mérleget sem kell elővenni.
Mérés mérleg nélkül <<< itt mindent elolvashatsz a mérleg nélküli mérésekről
Valentin-napi fahéjas szív hozzávalói:
- 2 bögre tej
- 1/2 bögre olvasztott vaj
- 2 bögre cukor
- 1 tojás
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 csipet só
- 5 bögre liszt
Valentin-napi fahéjas szív töltelék:
- kevés olvasztott vaj
- cukor és fahéj keveréke
Valentin-napi fahéjas szív elkészítése:
- A tejet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást egyneművé keverjük.
- Belekeverjük a szárított élesztőt.
- Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és egy sima tésztát keverünk belőle.
- Félretesszük fél órára pihenni.
- Ha letelt a fél óra, lisztezett gyúrólapra tesszük a tésztát, adunk hozzá lisztet és kicsit átgyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg nem lesz már túl ragacsos.
- Vékonyra nyújtjuk, 3-4 cm-es csíkokat vágunk, megkenjük vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral.
- Minden csíkot félbehajtunk, hogy a töltelék a szív kialakításakor ne folyjon ki.
- A csíkokat két oldalról elkezdjük feltekerni, majd ahol összeérnek kicsit összecsípjük, hogy kialakuljon a szív forma.
- Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
- Megszórhatjuk kevés porcukorral, vagy készíthetünk rá vaníliás mázat is (porcukor, tej, vanília aroma).