Fahéjas szív

A fahéjas és a kakaós csigát mindenki szereti. Készítsd el Kedvesednek szív formában.

Ezt a Valentin-napi fahéjas csiga receptet nagyon egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig egy isteni, omlós süti. A hozzávalók mennyisége bögrésen van megadva, így még a konyhai mérleget sem kell elővenni.

Mérés mérleg nélkül <<< itt mindent elolvashatsz a mérleg nélküli mérésekről
Valentin-napi fahéjas szív hozzávalói:
  • 2 bögre tej
  • 1/2 bögre olvasztott vaj
  • 2 bögre cukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 1 csipet só
  • 5 bögre liszt
Valentin-napi fahéjas szív töltelék:
  • kevés olvasztott vaj
  • cukor és fahéj keveréke
Valentin-napi fahéjas szív elkészítése:
  1. A tejet, az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást egyneművé keverjük.
  2. Belekeverjük a szárított élesztőt.
  3. Hozzáadjuk a lisztet és a sót, és egy sima tésztát keverünk belőle.
  4. Félretesszük fél órára pihenni.
  5. Ha letelt a fél óra, lisztezett gyúrólapra tesszük a tésztát, adunk hozzá lisztet és kicsit átgyúrjuk. Addig gyúrjuk, amíg nem lesz már túl ragacsos.
  6. Vékonyra nyújtjuk, 3-4 cm-es csíkokat vágunk, megkenjük vajjal és megszórjuk a fahéjas cukorral.
  7. Minden csíkot félbehajtunk, hogy a töltelék a szív kialakításakor ne folyjon ki.
  8. A csíkokat két oldalról elkezdjük feltekerni, majd ahol összeérnek kicsit összecsípjük, hogy kialakuljon a szív forma.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180°C-on 15-20 perc alatt készre sütjük.
  10. Megszórhatjuk kevés porcukorral, vagy készíthetünk rá vaníliás mázat is (porcukor, tej, vanília aroma).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *