Egy igazi, házi sütemény a Fanta szelet, ami nagyon mutatós a narancs mázzal a tetején. Remekül harmonizál a kakaós piskóta kicsit kesernyés íze, a túrós krémmel és a savanykás mázzal.
Fanta szelet recept:
Fanta szelet hozzávalói:
Tészta:
- 6 tojás
- 4 ek liszt
- 4 ek cukor
- 2 ek keserű kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 1 dl étolaj
Krém:
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg túró
Zselé:
- 2 cs. vanília puding
- 7 dl szénsavas narancs üdítő
Fanta szelet elkészítése:
- A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit.
- A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
- Végül az olajt lassan belecsorgatjuk és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
- A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és azzal is keverjük egy kicsit. Ezt a kihűlt tészta tetejére kenjük.
- A narancs mázhoz a narancs üdítőből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, néha megkeverjük.
- Ha langyosra hűlt a krém tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Nagyon finom házi sütemény, remekül illik egymáshoz a kakaós piskóta, a túrós krém és a savanykás máz.
Koszi a receptet, mar tobbszor is elkeszitettem, nagyon szeretjuk. En a zseles mazhoz meg hozzaadok 3-4 ek cukrot.
Megcsináltam,viszont a krémbe nyugodtan mehetne dupla ennyi túró is,mert így sajnos eléggé vajas íze van
Igen teljesen igazad van. Az én receptemben 50dkg túró van.