fanta szelet

Fanta szelet – Mirinda szelet

Egy igazi, házi sütemény a Fanta szelet, ami nagyon mutatós a narancs mázzal a tetején. Remekül harmonizál a kakaós piskóta kicsit kesernyés íze, a túrós krémmel és a savanykás mázzal.

Fanta szelet recept:

Fanta szelet hozzávalói:

Tészta:
  • 6 tojás
  • 4 ek liszt
  • 4 ek cukor
  • 2 ek keserű kakaópor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 dl étolaj
Krém:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg túró
Zselé:
  • 2 cs. vanília puding
  • 7 dl szénsavas narancs üdítő

Fanta szelet elkészítése:

  1. A tésztához a tojások fehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját és ezekkel is verjük egy kicsit.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőport és óvatosan a tojásos keverékbe forgatjuk.
  3. Végül az olajt lassan belecsorgatjuk és még néhány óvatos mozdulattal összekeverjük.
  4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
  5. A krémhez a margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a túrót és azzal is keverjük egy kicsit. Ezt a kihűlt tészta tetejére kenjük.
  6. A narancs mázhoz a narancs üdítőből és a pudingporból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk hűlni, néha megkeverjük.
  7. Ha langyosra hűlt a krém tetejére kenjük és legalább egy órára hűtőbe tesszük.

Nagyon finom házi sütemény, remekül illik egymáshoz a kakaós piskóta, a túrós krém és a savanykás máz.

Comments

  1. Koszi a receptet, mar tobbszor is elkeszitettem, nagyon szeretjuk. En a zseles mazhoz meg hozzaadok 3-4 ek cukrot.

  2. Megcsináltam,viszont a krémbe nyugodtan mehetne dupla ennyi túró is,mert így sajnos eléggé vajas íze van

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük