Ez a gesztenyés csokis muffin az egyik kedvenc muffin receptem, mert remek állaga van a tésztájának és igazi harmóniát alkot benne a gesztenye, a csokoládé és a fahéj íze.
Gesztenyés csokis muffin recept
Ebből a mennyiségből 24 db normál méretű muffin lett.
A gesztenyés csokis muffin hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg csoki
- 1,75 dl natúr joghurt
- kevés rum aroma
- 2 teáskanál vaníliás cukor
- 25 dkg gesztenyemassza (én ízesítettet használtam)
- 2 dl tej
- kevés fahéj (kb fél mokkás kanálnyi)
A gesztenyés csokis muffin elkészítése:
- A gesztenyemasszát kivesszük a fagyasztóból és hagyjuk kiolvadni.
- A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
- A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, cukor, fajéj) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darabokra tört csokit.
- A margarint mikróban kicsit meglangyosítjuk, hogy ne legyen nagyon kemény. Hozzá keverjük a tojásokat, a puha gesztenyemasszát, a joghurtot, a rumaromát és a tejet.
- A száraz és nedves keveréket összeforgatjuk és a muffin forma mélyedéseibe kanalazzuk.
- Kb. 2/3-áig kell tölteni a muffin forma mélyedéseit.
- Az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt készre sütjük.
- Ha kivettük tűpróba után rácsra helyezzük és hagyjuk a formában kihűlni.
Nagyon gyorsan elfogyott, mindenki imádta nálunk. Jól érződik a tésztájában a gesztenye.
További tippek a gesztenyés csokis muffin gazdagítására:
Még gazdagabbá tehetjük, ha:
- mazsolát,
- durvára vágott diót,
- mogyorót
- vagy mandulát is teszünk a masszába.