gesztenyés csokis muffin tálalva

Gesztenyés csokis muffin

Ez a gesztenyés csokis muffin az egyik kedvenc muffin receptem, mert remek állaga van a tésztájának és igazi harmóniát alkot benne a gesztenye, a csokoládé és a fahéj íze.

Gesztenyés csokis muffin recept

Ebből a mennyiségből 24 db normál méretű muffin lett.

A gesztenyés csokis muffin hozzávalói:

  • 25 dkg lisztgesztenye
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg csoki
  • 1,75 dl natúr joghurt
  • kevés rum aroma
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 25 dkg gesztenyemassza (én ízesítettet használtam)
  • 2 dl tej
  • kevés fahéj (kb fél mokkás kanálnyi)

A gesztenyés csokis muffin elkészítése:

  1. A gesztenyemasszát kivesszük a fagyasztóból és hagyjuk kiolvadni.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, cukor, fajéj) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darabokra tört csokit.
  4. A margarint mikróban kicsit meglangyosítjuk, hogy ne legyen nagyon kemény. Hozzá keverjük a tojásokat, a puha gesztenyemasszát, a joghurtot, a rumaromát és a tejet.
  5. A száraz és nedves keveréket összeforgatjuk és a muffin forma mélyedéseibe kanalazzuk.
  6. Kb. 2/3-áig kell tölteni a muffin forma mélyedéseit.
  7. Az előmelegített sütőbe tesszük és 25 perc alatt készre sütjük.
  8. Ha kivettük tűpróba után rácsra helyezzük és hagyjuk a formában kihűlni.

Nagyon gyorsan elfogyott, mindenki imádta nálunk. Jól érződik a tésztájában a gesztenye.

kisült gesztenyés csokis muffin

További tippek a gesztenyés csokis muffin gazdagítására:

Még gazdagabbá tehetjük, ha:

  • mazsolát,
  • durvára vágott diót,
  • mogyorót
  • vagy mandulát is teszünk a masszába.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük