gesztenyes-sutes-nelkul-1

Gesztenyés süti sütés nélkül

Gesztenyés süti sütés nélkül

Ez a sütés nélküli süti a családod kedvence lesz, és a te kedvenced is, hiszen pillanatok alatt megvan, a sütőt sem kell bekapcsolnod.

Gesztenyés süti sütés nélkül hozzávalók:

  • 2 csomag 200 g-os gesztenyemassza
  • 250g darált háztartási keksz
  • 150 g vaj
  • 100 g porcukor
  • kevés rum aroma
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 150 g vaj
  • 150 g porcukor
  • vanília aroma
  • egy csomag babapiskóta + 1-2 dl tej + rum aroma
  • 5 dl habtejszín
  • csokidara a tetejére

Gesztenyés süti sütés nélkül elkészítés:

  1. 7 dl tejet tegyünk fel melegedni egy lábasban és a maradék 2 dl tejben keverjük csomómentesre a 3 csomag vaníliás pudingport.
  2. Amikor a tej elkezd forrni, öntsük hozzá a pudingos tejet és főzzük sűrűre.
  3. Néha megkeverve hűtsük ki teljesen.
  4. Amíg a puding hűl készítsük el a süti gesztenyés-kekszes alapját.
  5. A gesztenyemasszát, a kekszet, a 150 g puha vajat és a porcukrot kezdjük el összegyúrni, mielőtt teljesen összeáll ízesíthetjük kevés rumaromával.
  6. Ha összeállt a massza egy formázható gombóccá, belelapogatjuk egy kb 25*35 cm-es tepsi aljába.
  7. A másik adag vajat robotgéppel kikeverjük a porcukorral és kanalanként hozzákeverjük a kihűlt pudingot és a vanília aromát is.
  8. Összeállítás: A gesztenyés alapra kenjük a krém felét, a babapiskótát megforgatjuk kicsit a rumos tejben és rásorakoztatjuk a krémre. Erre kerül a másik adag krém, majd a felvert tejszínhab. Ízlés szerint díszítjük. Hűtőbe tesszük pár órára, ha teljesen áthűlt már fogyaszthatjuk is.

Készítsd el Te is, jó étvágyat hozzá!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük