Gofri recept

A gofriról mindenkinek a rengeteg tejszínhab és a csokiöntet jut az eszébe, pedig szerintem a gofriban a tészta a legfontosabb!

Nagyon sokféle elkészítési módja létezik a gofrinak. Sokan rengeteg vajjal, tejjel készítik, ez azért nem az igazi, mert így nem lesz olyan ropogós a tészta.

Ma egy klasszikus gofri receptet osztok meg veled, ami garantáltan beválik majd, és ezután csak ezt fogod használni, amikor gofrira vágysz.

A gofrit süthetjük klasszikus gofrisütőben, de szilikon gofrisütő formában is.

Gofri recept

A gofri hozzávalói:

  • 20 dkg liszt
  • 2 ek. cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 ek. olvasztott vaj vagy olaj (ugyanolyan jól működik mindkettővel)
  • 2 dl tej
  • vanília aroma ízlés szerint
  • egy csipet só

A gofri elkészítése:

  1. A lisztet a cukorral, a sóval és a sütőporral elkeverjük.
  2. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük az olvasztott vajat, tejet és vanília aromát.
  3. A száraz és a nedves hozzávalókat keverjük egynemű sűrű, de folyékony tésztává.
  • Ha klasszikus gofrisütőben készítjük a sütinket, akkor egy kevés olajjal kenjük ki a sütőt, majd kanalazzunk egy merőkanál tésztát a sütőbe.
  • Ha szilikon gofrisütő formában sütjük a gofrinkat, egy tepsire tegyük rá a formánkat és töltsük meg a tésztával.

Az elkészült gofrit tálalhatjuk nutellával, különböző lekvárokkal, gyümölcsökkel és persze tejszínhabbal megkoronázva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük