Ezt a sütit édesanyám gyerekkorom óta szokta sütni és mindig nagy kedvencünk volt! Fogadjátok szeretettel ezt a grillázs töltelékes nápolyi receptet és remélem minél többen ki is fogjátok majd próbálni! Majd számoljatok be róla, hogyan sikerült!
Grillázs töltelékes nápolyi hozzávalói:
- 2 cs. kakaóval dúsított ostyalap
Krémhez:
- 20 dkg cukor
- 20 dkg dióbél
- 20 dkg vaj
- 1 cs. vaníliás cukor
- 2 egész tojás
- 20 dkg porcukor
Csokimázhoz:
- 3 ek kakaó
- 10 dkg vaj
- 3-4 ek tej
- 8 dkg cukor
Grillázs töltelékes nápolyi elkészítése:
- A 20 dkg cukrot barnára pirítjuk, a tűzről levéve belekeverjük a diót. Kivajazott tepsibe öntjük. Ha kihűlt ledaráljuk.
- A vajat, a porcukrot, a tojásokat, a vaníliás cukrot és a ledarált grillázst egy tálba tesszük és gőz fölött összeolvasztjuk.
- A krémet az ostyalapok közé kenjük.
- A tetejére csokimázat készítünk a kakaóból, vajból tejből és cukorból és az ostya tetejére kenjük.
- Akkor a legfinomabb, ha egy éjszakát pihentetjük, így egy kicsit puhul és összeérnek az ízek!
Köszönöm a recepteket, nagyon finomak a sütemények.
Köszönöm szépen ezt a receptet. Nekem is van egy receptem, amit nagyon szeretek, de ez új. Soha nem mertem tejet használni nápolyihoz, mert egyszer megpróbáltam, de meglágyította, gumiszerűvé tette a nápolyit.