Gyümölcsös kosárka
A gyümölcsös kosárka mutatós, egyszerűen elkészíthető és nagyon finom sütemény. A linzer kosárkákat megtöltjük vanília krémmel, pudinggal. A krémre színpompás gyümölcsöket teszünk, ha még egy kis csokoládé díszt is teszünk rá az eredmény maga lesz a tökély.
A linzer kosárka receptjét megtalálod itt–>
A gyümölcsös kosárka receptje:
A krém elkészítéséhez szükséges alapanyagok:
- 7 dkg hidegen elkészíthető vaníliás krémpor
- 3 dl tej
A díszítéshez szükséges:
- gyümölcsök, friss, vagy befőtt
- csokoládé díszek
- 10 dkg étcsokoládé bevonó
- olaj
A kosárka összeállítása:
- Az étcsokoládé bevonót olvaszd fel gőz felett, adj hozzá 2 evőkanál étolajat. Keverd el csomómentesre, ne legyen a csoki se túl folyós, se túl sűrű.
- A kosárkákat peremig mártsd bele az olvasztott csokiba, majd csöpögtesd le az olvasztott csokit, tedd gitterrácsra a kosárkákat amíg megdermed a csoki.
- A hideg tejjel keverd ki robotgéppel a hidegen elkészíthető krémport. A krémet tedd egy csillagcsővel felszerelt habzsákba.
- A kosárkákat szedd le a rácsról és töltsd meg őket a krémmel.
- A gyümölcsöket készítsd elő, szeld fel, csepegtesd le. Rendezgesd el a krémen őket.
- Készíthetsz csokoládé díszeket olvasztott csokiból, vagy tehetsz rá készen vásárolt csoki díszeket is.
Próbáld ki Te is ezt az isteni gyümölcsös kosárka receptet!