habcsókos muffin

Habcsókos muffin

Ebben a receptben a  habcsókot és a muffint ötvöztem és nagyon finom habcsókos muffin lett a végeredmény. Próbáld ki te is!

Habcsókos muffin recept

Habcsókos muffin hozzávalói:

Muffin tészta hozzávalói:

  • 25 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl tejföl
  • 1,5 dl tej
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor

Habcsók hozzávalói:

  • 2 tojás fehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 8 g étkezési keményítő

A habcsókos muffin elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
  2. A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódapor, cukor, fűszerek) egy tálban összeforgatjuk.
  3. A vajat a mikróban egy kicsit  megpuhítjuk, azért hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
  4. Hozzá keverjük a tojások sárgáit, a tejfölt és végül a tejet.
  5. A száraz és nedves anyagokat összekeverjük egy pár mozdulattal.
  6. A muffinformába muffinpapirt teszünk vagy kikenejük vajjal. (Szilikon és tapadás mentes bevonatú formáknál ez nem szükséges!)
  7. Az előkészített muffin formákat 2/3-ig töltjük a masszával.
  8. A már előmelegített sütőbe tesszük és 18 percig sütjük.
  9. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, végül a keményítőt.
  10. A muffinok tetejére halmozzuk.
  11. A sütő hőfokát levesszük 150 ºC-ra.
  12. A muffinokat visszatesszük sülni 10 percre, majd hagyjuk a sütőben kihűlni, hogy a hab meg tudjon száradni.

Tipp a habcsókos muffin tálalásához:

Még finomabbá tehetjük azzal, hogy a tetejére csorgatunk olvasztott tej-, vagy fehér csokit.

Próbáld ki te is! Jó sütögetést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük