Ebben a receptben a habcsókot és a muffint ötvöztem és nagyon finom habcsókos muffin lett a végeredmény. Próbáld ki te is!
Habcsókos muffin recept
Habcsókos muffin hozzávalói:
Muffin tészta hozzávalói:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 2 tojás sárgája
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1,5 dl tejföl
- 1,5 dl tej
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 1 csomag vaníliás cukor
Habcsók hozzávalói:
- 2 tojás fehérje
- 10 dkg porcukor
- 8 g étkezési keményítő
A habcsókos muffin elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
- A száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, szódapor, cukor, fűszerek) egy tálban összeforgatjuk.
- A vajat a mikróban egy kicsit megpuhítjuk, azért hogy könnyebben lehessen vele dolgozni.
- Hozzá keverjük a tojások sárgáit, a tejfölt és végül a tejet.
- A száraz és nedves anyagokat összekeverjük egy pár mozdulattal.
- A muffinformába muffinpapirt teszünk vagy kikenejük vajjal. (Szilikon és tapadás mentes bevonatú formáknál ez nem szükséges!)
- Az előkészített muffin formákat 2/3-ig töltjük a masszával.
- A már előmelegített sütőbe tesszük és 18 percig sütjük.
- Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, végül a keményítőt.
- A muffinok tetejére halmozzuk.
- A sütő hőfokát levesszük 150 ºC-ra.
- A muffinokat visszatesszük sülni 10 percre, majd hagyjuk a sütőben kihűlni, hogy a hab meg tudjon száradni.
Tipp a habcsókos muffin tálalásához:
Még finomabbá tehetjük azzal, hogy a tetejére csorgatunk olvasztott tej-, vagy fehér csokit.
Próbáld ki te is! Jó sütögetést!