Szeretnél egy igazán finom islerrel örömet szerezni a családodnak? Ez az Isler recept egy örök klasszikus, mégis mindig hatalmas sikert arat! Próbáld ki te is!
Isler recept
Az isler recept hozzávalói:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- csipet só
- csipet sütőpor
- 25 dkg étcsokoládé vagy étcsokoládé bevonó
- 20 dkg savanykás lekvár (pl. ribizli- vagy meggylekvár)
Az isler elkészítése:
- A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra.
- Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islereket – ezek nagyon jópofák és imádják őket a gyerekek -, vagy maradhatunk a normál méretű islernél, ehhez 7 cm-es korongokat érdemes készíteni.
- Kivajazott kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat.
- 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle nem kezd el aranybarnára színeződni (ez kb. 10 perc). Figyeljünk rá, hogy ne süssük tovább, mert akkor nagyon ki fog száradni és nem gyengül majd vissza.
- A kihűlt tésztakorongokat összeragasztjuk kb. 1 teáskanálnyi lekvárral. Ne spórold ki belőle, mert úgy finom az isler, ha jó lekváros!
- Az islereket tegyük a hűtőbe, amíg előkészülünk a bevonáshoz.
- Az étcsokoládé bevonót egy kis olajjal olvasszunk fel gőz felett.
- Egy tálcára tegyünk szilikonos sütőpapírt.
- Az islerek tetejét egyesével mártsuk az olvasztott csokoládéba az alsó peremig, csöpögtessük le, majd helyezzük a tálcára dermedni.
- Dekorálhatjuk szórócukorral vagy fehér csokoládéval a tetejüket.
Tipp: Az isler akkor igazán finom, ha legalább fél napot van ideje megpuhulni és az ízek össze tudnak érni.