Isler recept

Szeretnél egy igazán finom islerrel örömet szerezni a családodnak?  Ez az Isler recept egy örök klasszikus, mégis mindig hatalmas sikert arat! Próbáld ki te is!

Isler recept

Az isler recept hozzávalói:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • csipet sütőpor
  • 25 dkg étcsokoládé vagy étcsokoládé bevonó
  • 20 dkg savanykás lekvár (pl. ribizli- vagy meggylekvár)

Az isler elkészítése:

  1. A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk, majd kinyújtjuk a tésztát 4 mm vastagságúra.
  2. Az elképzelésünknek megfelelő nagyságú korongokat szaggatunk. Készíthetünk egészen kicsi islereket – ezek nagyon jópofák és imádják őket a gyerekek -, vagy maradhatunk a normál méretű islernél, ehhez 7 cm-es korongokat érdemes készíteni.
  3. Kivajazott kilisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a korongokat.
  4. 180°C-ra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a széle nem kezd el aranybarnára színeződni (ez kb. 10 perc). Figyeljünk rá, hogy ne süssük tovább, mert akkor nagyon ki fog száradni és nem gyengül majd vissza.
  5. A kihűlt tésztakorongokat összeragasztjuk kb. 1 teáskanálnyi lekvárral. Ne spórold ki belőle, mert úgy finom az isler, ha jó lekváros!
  6. Az islereket tegyük a hűtőbe, amíg előkészülünk a bevonáshoz.
  7. Az étcsokoládé bevonót egy kis olajjal olvasszunk fel gőz felett.
  8. Egy tálcára tegyünk szilikonos sütőpapírt.
  9. Az islerek tetejét egyesével mártsuk az olvasztott csokoládéba az alsó peremig, csöpögtessük le, majd helyezzük a tálcára dermedni.
  10. Dekorálhatjuk szórócukorral vagy fehér csokoládéval a tetejüket.

​Tipp: Az isler akkor igazán finom, ha legalább fél napot van ideje megpuhulni és az ízek össze tudnak érni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük