Jégkrém házilag

A házilag készült jégkrém és fagyi mindig finomabb, mint a bolti!

Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészítheted és a család egész nyáron hűsíthet a finomabbnál finomabb házi jégkrémekkel.

Te válogathatod össze a gyümölcsöket, alapanyagokat, kísérletezhetsz az ízekkel, olyan formában készítheted, amilyenben csak szeretnéd. Előre megcsinálhatod több hétre a fagylaltot, így bármikor előveheted és kínálhatod vele a vendégeket, családtagjaidat.

Jégkrémformát találsz a Süss Velem Webáruházban!

Jégkrém házilag:

Ha a tejszínes gyümölcsös fagylaltokat preferálod jobban, 3-4 dl habtejszínt verj fel, édesítsd cukorral, mézzel vagy bármilyen édesítővel és a kiválasztott gyümölcsöket keverd bele. Ezeket felvághatod apró darabokra, le is pürésítheted, bárhogy beleforgathatod a tejszínbe. Ha fagylaltot készítenél öntsd egy olyan tálba a krémet, ami befér a mélyhűtődbe, ha pedig jégkrémet, kanalazd a kiválasztott jégkrémformába. A kifagyasztott jégkrémeket csokival is bevonhatod, így még igazibb jégkrémed lesz.

Tipp: Használhatsz a fagylaltodhoz aromákat, például ananászból készült fagyihoz nagyon passzol a kókusz aroma.

Sima gyümölcsös, „vizes” fagylaltot még egyszerűbben készíthetsz! Válogasd össze a kedvenc gyümölcseidet, például a banán nagyon jól kombinálható eperrel, málnával, használhatsz csak bogyós gyümölcsöket, igazából bármilyet, amilyet szeretnél. A gyümölcsöket vágd kisebb darabokra és tedd turmixgépbe, adj hozzá 1 dl vizet, valamilyen édesítőt, és turmixold össze az egészet. A tejszínes jégkrémhez hasonlóan töltsd tálba vagy formába és fagyaszd ki.

Ha eleve fagyasztott gyümölcsöt használsz és úgy turmixolsz, azonnal fogyaszthatod is a jégkrémet.

Bátran vágj bele a házi fagyi elkészítésébe!

Comments

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük