A házilag készült jégkrém és fagyi mindig finomabb, mint a bolti!
Nagyon egyszerűen, gyorsan elkészítheted és a család egész nyáron hűsíthet a finomabbnál finomabb házi jégkrémekkel.
Te válogathatod össze a gyümölcsöket, alapanyagokat, kísérletezhetsz az ízekkel, olyan formában készítheted, amilyenben csak szeretnéd. Előre megcsinálhatod több hétre a fagylaltot, így bármikor előveheted és kínálhatod vele a vendégeket, családtagjaidat.
Jégkrémformát találsz a Süss Velem Webáruházban!
Jégkrém házilag:
Ha a tejszínes gyümölcsös fagylaltokat preferálod jobban, 3-4 dl habtejszínt verj fel, édesítsd cukorral, mézzel vagy bármilyen édesítővel és a kiválasztott gyümölcsöket keverd bele. Ezeket felvághatod apró darabokra, le is pürésítheted, bárhogy beleforgathatod a tejszínbe. Ha fagylaltot készítenél öntsd egy olyan tálba a krémet, ami befér a mélyhűtődbe, ha pedig jégkrémet, kanalazd a kiválasztott jégkrémformába. A kifagyasztott jégkrémeket csokival is bevonhatod, így még igazibb jégkrémed lesz.
Tipp: Használhatsz a fagylaltodhoz aromákat, például ananászból készült fagyihoz nagyon passzol a kókusz aroma.
Sima gyümölcsös, „vizes” fagylaltot még egyszerűbben készíthetsz! Válogasd össze a kedvenc gyümölcseidet, például a banán nagyon jól kombinálható eperrel, málnával, használhatsz csak bogyós gyümölcsöket, igazából bármilyet, amilyet szeretnél. A gyümölcsöket vágd kisebb darabokra és tedd turmixgépbe, adj hozzá 1 dl vizet, valamilyen édesítőt, és turmixold össze az egészet. A tejszínes jégkrémhez hasonlóan töltsd tálba vagy formába és fagyaszd ki.
Ha eleve fagyasztott gyümölcsöt használsz és úgy turmixolsz, azonnal fogyaszthatod is a jégkrémet.
Olyan sok jó receptet kapok amit szeretnék megköszönni
Nagyon tetszik a recept, meg fogom csinálni, köszi! Kata