joghurtos muffin alaprecept

Joghurtos muffin alaprecept

Ezt a joghurtos muffin alapreceptet első sorban gyümölcsös muffinokhoz szoktam használni. A joghurttól könnyű és puha lesz a muffin tészta.

Joghurtos muffin alaprecept

Ez a joghurtos muffin alaprecept 12 db normál méretű, vagy 24 db minimuffinhoz elegendő.

A joghurtos muffin hozzávalói:

  • 25 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl joghurt
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 0,75 dl olaj
  • 25 dkg gyümölcs

Joghurtos muffin alaprecept elkészítése:

  1. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük.
  2. A száraz hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk.
  3. Belekeverjük a gyümölcsöt, így nem süllyed le majd a muffin aljára.
  4. Elkeverjük a tojást, a joghurttal és az olajjal, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Csak nagyon rövid ideig kell keverni!
  5. A muffinformába muffin papirt teszünk, vagy kikenjük vajjal.
  6. Az előkészített muffin sütőformákat 2/3-ig töltjük a muffin masszával.
  7. A már előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük.
  8. Ha megsült kivesszük a sütőből és rácsra helyezzük.

Hogy süssünk muffint a joghurtos muffin alaprecept segítségével?

  • A muffin alaprecept felhasználásával saját magunk és a családunk ízlésének megfelelő muffint készíthetünk.
  • Csak néhány otthon könnyen fellelhető alapanyag szükséges csak hozzá. Ezen felül úgy a lakítod a sütit, ahogy épp a kedvednek, vagy a fellelhető hozzávalóknak megfelel.
  • A muffin alaprecept alkalmazásával kiélhetjük kreativitásunkat és begyűjthetjük az elismeréseket az új alkotásunkért.
  • A plussz hozzávalókat a száraz anyagokhoz keverjük, így rátapad a liszt és nem fog leszállni a muffin aljára.

Joghurtos muffin alaprecept alapszabály:

  • A joghurtos muffin alapreceptből készülő muffin esetén is először külön-külön a nedves és a száraz hozzávalókat keverjük össze, majd a két keveréket elegyítjük.
  • Az alapreceptből hozzávalókat elvenni nem szabad, csak hozzáadni!!!
  • Ha a hozzáadott dolgoktól túl sűrű lesz, a tészta kevés tejet adjunk még hozzá a megfelelő állag eléréséhez.
  • A plussz hozzávalókat a száraz anyagokhoz keverjük, így rátapad a liszt és nem fog leszállni a muffin aljára.

Ez a joghurtos muffin alaprecept remekül kombinálható gyümölcsökkel. Használhatsz bogyós gyümölcsöket, citrusféléket, vagy bármilyen gyümölcsöt, ami éppen otthon van.

Próbáld ki te is ezt a joghurtos muffin alapreceptet!

Jó sütést és jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük