A kekszes krémes egy szuper egyszerű és igazán isteni sütés nélküli desszert, amit nagyon gyorsan te is elkészíthetsz!
Kápráztasd el a vendégeidet ezzel a fantasztikus kekszes krémessel! Biztosan mindenki kér majd belőle repetát!
A kekszes krémes receptje:
Hozzávalók a krémhez:
- 1 nagy csomag vajas keksz (kb. 400 gramm)
- 35 dkg hidegen elkészíthető vaníliás krémpor vagy 2 csomag vaníliás Gála pudingpor
- 6 dl tej
- 4 dl cukrásztejszín
Hozzávalók a csokimázhoz:
- 6 dkg vaj vagy margarin
- 3 dkg keserű kakaópor
- 1 dl cukrásztejszín
- 5 dkg csokoládé
- 2 evőkanál porcukor
A kekszes krémes elkészítése:
- A tejet és a cukrásztejszínt alaposan lehűtjük, majd a pudingporral kézi mixerrel kemény habbá verjük 3-5 perc alatt. A krém ezzel kész is van!
- Egy tepsit vagy sütőkeretet kirakunk egy réteg keksszel.
- Rárakjuk a krém felét, egyenletesen elkenjük.
- Teszünk rá még egy réteg kekszet, majd a maradék krémet, végül még egy réteg kekszet.
- A csokimázhoz a hozzávalókat összemelegítjük és ráöntjük a süti tetejére.
- Tegyük a hűtőbe a kekszes krémest és legalább két órát hagyjuk pihenni, ez idő alatt a keksz megpuhul.
- Ha kibírjuk másnapig, akkor még finomabb lesz ez a kekszes krémes süti, mert remekül összeérnek az ízek.
Jó étvágyat!
Remek recept. Köszönöm szépen. Cukrásztejszínt soha nem használtam. Bárhol beszerezhető?
Nagyon idős barátnőm köszöni a receptet, mert már nem nagyon tudja a mézes lapokat nyújtani, kezelni…
Cukrász tejszínt hol kapni
Kedves Maria! Habtejszínt bármelyik üzletben, szupermarketben lehet kapni.
Szerintem, a cukrásztejszín az a Hullala, meg az ehhez hasonló termékek. Azt hiszem, van a Meggle-nek is. Ezek növényi alapúak, ha jól tudom 🙂
Én Hulala-t használtam, tökéletes, Isteni finom lett! 🙂