Kossuth kifli recept

A Kossuth kifli egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény. Tésztája az úgynevezett egyensúly tészta, ami levegős, finom omlós lesz. Vendégváró süteménynek is kiváló.

Kossuth kifli hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 200 g cukor
  • 200 g vaj
  • 4 db egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • citrom reszelt héja ízlés szerint
  • 100 g durvára tört dió

Kossuth kifli elkészítése:

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 evőkanál cukorral.
  2. A maradék cukorral fehéredésig verjük a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a puha vagy kissé olvasztott vajat, egyneművé keverjük.
  3. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját is.
  4. A lisztben elkeverjük a sütőport és ezt is elvegyítjük a keverékben.
  5. A felvert tojásfehérjével lazítjuk.
  6. Közepes méretű sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk és megszórjuk a dióval.
  7. 180°C-os sütőben körülbelül fél óra alatt készre sütjük.
  8. Ha elkészült és kihűlt egy nagyobb pogácsa szaggatóval hold alakúra szaggatjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.

El is készült a Kossuth kifli, jó étvágyat kívánok hozzá!

Comments

  1. most leszaug.20- István királyunk Magyar Ország Ünnepe! ezt illik is elkésziteni a Kossuth kiflit!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük