A Kossuth kifli egy nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető sütemény. Tésztája az úgynevezett egyensúly tészta, ami levegős, finom omlós lesz. Vendégváró süteménynek is kiváló.
Kossuth kifli hozzávalók:
- 200 g liszt
- 200 g cukor
- 200 g vaj
- 4 db egész tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag sütőpor
- citrom reszelt héja ízlés szerint
- 100 g durvára tört dió
Kossuth kifli elkészítése:
- A tojásokat kettéválasztjuk, tojásfehérjét kemény habbá verjük 2 evőkanál cukorral.
- A maradék cukorral fehéredésig verjük a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a puha vagy kissé olvasztott vajat, egyneművé keverjük.
- Hozzáadjuk a citrom reszelt héját is.
- A lisztben elkeverjük a sütőport és ezt is elvegyítjük a keverékben.
- A felvert tojásfehérjével lazítjuk.
- Közepes méretű sütőpapírral bélelt vagy kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, elsimítjuk és megszórjuk a dióval.
- 180°C-os sütőben körülbelül fél óra alatt készre sütjük.
- Ha elkészült és kihűlt egy nagyobb pogácsa szaggatóval hold alakúra szaggatjuk. Porcukorral megszórva tálaljuk.
El is készült a Kossuth kifli, jó étvágyat kívánok hozzá!
most leszaug.20- István királyunk Magyar Ország Ünnepe! ezt illik is elkésziteni a Kossuth kiflit!