Egy könnyen elkészíthető, egyszerű sütire vágysz, amihez minden hozzávalót megtalálsz otthon? A Kráter szelet pont ilyen! Próbáld ki te is még ma!
Kráter szelet recept
Kráter szelet hozzávalói
Hozzávalók a tésztához:
- 25 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 tojás
- 25 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 dl tej
- 1 dl étolaj
Hozzávalók a pudinghoz:
- 9 dl tej
- 6 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A kráter szelet tetejére:
- 2 dl tejföl
- 4 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A kráter szelet elkészítése:
- Először a pudingot készítjük el. A pudingport és a cukrot simára keverjük kevés tejjel. A többi tejet felmelegítjük, majd hozzáadjuk a pudingos keveréket és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
- A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük.
- A tojássárgáját elkeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Apránként hozzáadjuk a tejet és az olajat.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
- A cukros tojássárgájához keverjük a lisztes keveréket, majd és óvatosan hozzáadjuk a felvert tojásokat és összeforgatjuk.
- Lisztezett, esetleg sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a masszát.
- Vizes kanál segítségével a nyers tésztára kanalazzuk a pudingot. Nem kell egyenletesen eloszlatni, csak puding halmokat képezni. (Ettől lesz kráter szelet, mert a sütés során puding kráterek keletkeznek, ami nagyon szép a tálalásnál.)
- A előmelegített sütőben 180ºC-on fokon sütjük a kráter szeletet 25-30 percig.
- A tejföllel elkeverjük a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd a kisült, még forró sütemény tetején egyenletesen eloszlatjuk.
- Hagyjuk kihűlni, csak azután szeleteljük.
A kráter szelet készítéséhez vedd meg az eszközöket a Süss Velem Webáruházban!
További édes sütemények >>
Nagyon finom ez a süti! Egyszerűen elkészíthető. Kezdőknek is ajánlom. Unokáim imádják.
Kedves recept, barátaimnál ettem korábban ilyen sütit. 🙂 Én most egy takarékos változatot próbáltam ki: a cukrot megspóroltam csak 10 dkg volt + egy kis folyékony édesítő, 5 helyett 3 kicsi tojás a tésztájába. A tésztát egyszerűen készítettem, a tojásfehérje felverése nélkül száraz-nedves hozzávalók külön majd együtt való összekeverésével. Célszerű többet keverni kézzel, akkor szép sima lesz. A tejfölös tetejét elhagytam, a kb. 1 pudingport csepp kis tejjel és vízzel kevertem el és öntöttem a tetejére. (Mikróban próbáltam melegíteni, de ezt nem javaslom, összeugrott, csomós lett, jobb a pudingot főzni, vagy ha ennyire kevés, forró víz fölött kevergetni, míg összeáll.) Azért így kevesebb lesz, de biztató az eredmény. Köszönöm a receptet 🙂