Az adventi süti receptek egyik fontos hozzávalója a dió. Ezért úgy gondoltam, hogy megosztom veletek egyik kedvenc diós sütemény receptemet a mágnás diós pite receptjét.
Mágnás diós pite hozzávalói:
(Egy kisebb tepsire való adag. Ha nagyobb adagot szeretnél, akkor vedd a hozzávalók másfélszeresét és süsd gáztepsiben.)
- 30 dkg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 citrom leve és reszelt héja
- kevés tejföl
- baracklekvár
Mágnás diós pite hozzávalók a töltelékhez:
- 3 tojás
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg darált dió
- 1 vaníliás cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
Mágnás diós pite elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nem elég lágy tehetünk bele kevés tejfölt.
- A tepsit kilisztezzük, a tészta 2/3-át beleegyengetjük. Megkenjük barack lekvárral.
- A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a dióval, a vaníliás cukorral és a citrom levével, héjával. A tojásfehérjét felverjük és a kemény habot óvatosan az előző krémhez keverjük és a tésztára simítjuk.
- A maradék tésztából nudliszerű pálcikákat sodrunk. Ezekből a tésztára rácsot készítünk.
- Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Kihűlés után négyzeteket vágunk belőle.
Jó sütést mindenkinek!
Tavaly karácsonykor sütöttem ezt a sütit először, de nem utoljára,,isteni finom..
Kedvenc süteményem, csak nálunk, diós rácsosnak hívják. Azt hiszem, ,megsütöm, most a hétvégén.