Mágnás diós pite

Az adventi süti receptek egyik fontos hozzávalója a dió. Ezért úgy gondoltam, hogy megosztom veletek egyik kedvenc diós sütemény receptemet a mágnás diós pite receptjét.

Mágnás diós pite hozzávalói:

(Egy kisebb tepsire való adag. Ha nagyobb adagot szeretnél, akkor vedd a hozzávalók másfélszeresét és süsd gáztepsiben.)

  • 30 dkg liszt
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • kevés tejföl
  • baracklekvár

Mágnás diós pite hozzávalók a töltelékhez:

  • 3 tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg darált dió
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és reszelt héja

Mágnás diós pite elkészítése:

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Ha nem elég lágy tehetünk bele kevés tejfölt.
  2. A tepsit kilisztezzük, a tészta 2/3-át beleegyengetjük. Megkenjük barack lekvárral.
  3. A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a dióval, a vaníliás cukorral és a citrom levével, héjával. A tojásfehérjét felverjük és a kemény habot óvatosan az előző krémhez keverjük és a tésztára simítjuk.
  4. A maradék tésztából nudliszerű pálcikákat sodrunk. Ezekből a tésztára rácsot készítünk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Kihűlés után négyzeteket vágunk belőle.

Jó sütést mindenkinek!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.