Ez a magyaros muffin recept remek nasi a gyerekeknek és kiváló sörkorcsolya a felnőtteknek, de egy pohár bor mellé is remek választás!
Ez a mennyiség 12 db normál méretű muffinhoz elegendő. Én 6 normál és 12 minimuffint sütöttem belőle, mivel főleg gyerekeknek készítettem.
Ha csak minimuffint sütsz, akkor 24 kis magyaros muffin jön ki belőle!
Magyaros muffin hozzávalók:
- 12,5 dkg finomliszt
- 12,5 dkg rétesliszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 10 dkg margarin
- 1 tojás
- 2 dl tej
- 10 dkg sajt
- 10 dkg vékony kolbász
- 1 kis pohár kefir
- 1 tk. só
- bors
Magyaros muffin elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- A kétféle lisztet egy tálban elkeverjük a sütőporral, szódaporral és a fűszerekkel. A sajtot apró kockákra vágjuk. A kolbászból annyi karikát vágunk, ahány muffint szeretnénk sütni (ezek mennek a tetejére díszítésnek), ezeket félre tesszük. A maradék kolbászt apró kockára vágjuk és a lisztes keverékhez adjuk a sajttal együtt.
- A margarint kicsit meglangyosítjuk a mikróban, majd kikeverjük. Hozzáadjuk a tojást és a kefirt és azokkal is keverjük. Végül a tejet öntjük bele és kis keverés után a lisztes anyagokat beleforgatjuk a nedves keverékbe.
- A muffin formát előkészítjük (ha kell kikenjük, vagy muffin papírral béleljük) és a mélyedéseket 2/3-ig töltjük a masszával.
- Minden muffin tetejére teszünk egy karika kolbászt.
- A muffinokat 25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni és kivesszük a muffinokat a formából.
Remek uzsonna vagy vendégváró finomság ez a magyaros muffin! Én fogyasztás előtt a mikróban egy kicsit meg szoktam melegíteni, mert akkor elolvad benne a sajt és úgy még finomabb!
Tipp: Ha az elkészült muffint lefagyasztod 1-2 darabos csomagokban, akkor naponta vehetsz ki egy-egy sütit és megoldódik a mit tegyek a gyereknek tízóraira, vagy uzsonnára probléma!