Meggyes ananászos süti

Ha már kicsit unod a muffint, itt egy remek meggyes ananászos süti recept. Szerintem nagyon finom együtt a vanília krém, a kókusz az ananász és a meggy. A csoki a tetején már csak pont az i-re. Érdemes kipróbálni, mert szerintem nem egy szokványos süti recept.

Hozzávalók a tésztához:

  • 8 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 4 ek. hideg víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 ek. kakaópor
  • 1 doboz szeletelt ananász konzerv
  • 1/3-ad üveg meggybefőtt

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl tej
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kókuszreszelék

Hozzávalók a mázhoz:

  • 1 tábla tortabevonó
  • 3 ek. étolaj

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kézi habverővel 1-2 percig verjük, majd hozzá adjuk a vizet. Tovább verjük, majd jöhet bele a cukor. További habverés után beletesszük a tojások sárgáját.
  3. Ezzel is verjük egy kis ideig, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A hab felét kivesszük és a maradékhoz keverjük a  kakaóport.
  4. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ezt vékonyan kikenjük margarinnal, majd belefektetjük az ananász szeleteket. 
  5. Ha szükséges helyenként a tepsi méretéhez szabjuk a szeleteket. Az ananász szeletek közepébe és a szabadon maradt helyekre lecsöpögtetett meggyet teszünk.
  6. Először a sárga, majd a barna tésztát öntjük a gyümölcsökre. 
  7. Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percig sütjük.
  8. Ha megsült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk és levesszük róla a sütőpapírt. 
  9. A pudingport elkeverjük kevés tejjel és a cukorral. A többi tejet egy lábosba öntjük és elkezdjük melegíteni. Még forrás előtt hozzáadjuk a pudingos keveréket és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
  10. A margarint kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a kihűlt krémet, Habosra keverjük, majd hozzá adjuk a kókuszt. A gyümölccsel felfelé borított tészta tetejére kenjük ezt a krémet. Felszeleteljük a süteményt, mert csokival a tetején sokkal nehezebb. 
  11. A csokit apró darabokra törjük és 3 ek. étolajat adunk hozzá. Nagyon lassú tűzön felolvadásig kevergetjük. Vigyázat, forralni nem szabad! A felolvasztott csokit a krém tetejére tesszük. 
  12. Tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.

Nagyon finom és különleges sütemény.

Jó sütést mindenkinek!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *