meggyes csokis muffin tálalva

Meggyes csokis muffin

A meggyes csokis muffin egy igazi klasszikus. Azért szeretem, mert meggy és csoki mindig van itthon, így bármikor összedobhatom. Végtelenül egyszerű és gyorsan elkészíthető muffin. Próbáld ki te is!

Meggyes csokis muffin recept

A meggyes csokis muffin hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg csoki
  • 25 dkg meggy (lehet fagyasztott, vagy befőtt is)
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • kevés rum
  • 1 dl meggylé

A meggyes csokis muffin elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
  2. A meggyet kimagozzuk, lecsepegtetjük.
  3. A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, kakaópor, cukor) egy tálban összeforgatjuk, hozzáadjuk a darabokra tört csokit.
  4. A lisztes keverékbe forgatjuk a meggyet, hogy ne szálljon le a muffin aljára.
  5. A margarint mikróban kicsit megmelegítjük, hogy ne legyen kemény. Hozzá keverjük a tojásokat, a joghurtot és a meggy levet.
  6. A száraz és nedves anyagokat kicsit elkeverjük és már tehetjük is a masszát a sütőformába. Kb. 2/3-áig kell tölteni a muffin sütőforma mélyedéseit!
  7. 25 perc alatt készre sütjük.

További tippek a meggyes csokis muffin készítéséhez

  • Még csokisabbá tehetjük a meggyes csokis muffint, ha olvasztott csokit csurgatunk a tetejére.
  • A meggyet helyettesíthetjük más gyümölccsel, vagy befőttel például cseresznyével vagy őszibarackkal is. Ilyenkor az adott gyümölcshöz leginkább illő gyümölcslevet használjunk a muffin készítéshez.

meggyes csokis muffin tálalva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük