Ma egy remek meggyes sült túrótorta receptet osztok meg veletek.
Ez a torta friss meggyből a legfinomabb, de a fagyasztott vagy befőtt változatból is elkészítheted.
Az egyik legnagyobb angol receptes oldalon is találtam egy sült túrótorta receptet. Ha érdekel az angolszász kultúra, érdemes lehet ezt is kipróbálni.
A meggyes túrótorta receptje:
Hozzávalók:
Tésztához:
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- 10 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- csipet só
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 tojás sárgája
Töltelékhez:
- 35 dkg meggy
- 50 dkg túró
- 10 dkg margarin
- 2 tojás
- 18 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- Tetejére: 5 dkg margarin
- 5 dkg cukor
- 1/2 tk fahéj
- 8 dkg liszt
A meggyes túrótorta elkészítése:
1. A sült túrótorta tésztájához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a vajat, a sót és a vaníliás cukrot, majd ezeket összegyúrjuk. Rövid időre hűtőbe tesszük.
2. A meggyet lecsepegtetjük.
3. A margarint robotgéppel kikeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és krémesre keverjük. Jöhetnek bele a tojások, a cukor és a pudingpor. Ezekkel is jól összedolgozzuk.
4. Egy gyümölcstorta formát kikenünk vajjal. A tésztát kinyújtjuk és beleigazítjuk.
5. Megszurkáljuk villával. Erre tesszük a túrós tölteléket és megszórjuk a meggyel.
5. A maradék margarint összedogozzuk a cukorral, a liszttel és a fahéjjal és rámorzsoljuk a torta tetejére.
7. 180 ºC-ra előmelegített sütőben 50 percig sütjük. (Míg a teteje aranybarna nem lesz.)
Szerintem nagyon finom. Nálunk pillanatok alatt elfogyott.
Készítsd el Te is! Jó étvágyat hozzá!