Méhkas süti

Ha egy olyan különleges sütireceptet keresel, amivel elkápráztathatod a vendégeidet, mégsem kell órákat a konyhában tölteni az elkészítésével, akkor a méhkas süti remek választás. Sütés nélkül készül és mégis nagyon mutatós. Próbáld ki te is!

Méhkas süti hozzávalók:
  • 12 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 35 dkg darált háztartási keksz
  • 0,5 dl tej
  • 3 ek barack lekvár
  • 1 marék mazsola
  • 3 ek keserű kakaópor
  • 1 ek instant kávé
  • 1/2 üveg meggybefőtt
  • 1/2 cs. piskóta korong
Elkészítés:
  1. A vajat elkeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a diót, kekszet, tejet, barack lekvárt és mazsolát és alaposan kézzel, vagy robotgéppel összedolgozzuk.
  2. Kb. 2 evőkanálra való masszát félre teszünk, a többihez hozzákeverjük a kakaóport és a kávét. (Ha nagyon puha a massza, akkor fél órára hűtőbe tesszük.)
  3. A méhkas formát kinyitjuk, a méhecske formájú mélyedésbe kevés világos masszát nyomkodunk, befedjük egy kevés kakaós masszával, becsukjuk a formát és félig töltjük a kakaós masszával. A közepébe egy szem meggybefőttet teszünk és a maradék helyet kitöltjük masszával.
  4. A tetejére egy piskótakorongot illesztünk, óvatosan kinyitjuk a formát és már kész is a méhkas sütink!

Méhkas sütiformát itt találsz >>

Tippek:

  • Nálam ez a recept nincs kőbe vésve, attól függően változik, hogy mit szeretne a család, vagy éppen mi van itthon.
  • A massza alapja a vaj, a porcukor és a darált háztartási keksz. Ezt lehet variálni kókusszal, mandulával, dióval, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel, kakaóval, csokival, gesztenyével stb.
  • A tej helyett beletehetjük a meggybefőtt levét!
  • Mindenki a saját ízléséhez alakíthatja a masszát, a lényeg, hogy ne legyen nagyon híg! Ha mégis így sikerül tehetünk bele még egy kis kekszet, vagy darált diót!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük