Mogyorókrémes, diós muffin

Ma ismét egy cupcake receptet ismerhettek meg, méghozzá a mogyorókrémes, diós változatot. Szintén nagyon könnyen elkészíthető és nagyon dekoratív süti.

Hozzávalók:

Tészta:

Mogyorókrémes, diós cupcake

Mogyorókrémes, diós cupcake

  • 12,5 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg rétesliszt
  • 17 dkg cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 11,5 dkg margarin
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg darált dió

Krém:

  • 12,5 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs.csoki ízű pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 1 ek. keserű kakaópor
  • 3 ek. mogyorókrém

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A száraz hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk.
  2. A margarint mikróban kicsit meglangyosítjuk, majd magában egy kicsit keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és a tejet.
  3. A diót ledaráljuk és a lisztes keverékhez adjuk. Az egészet a nedves anyagokhoz keverjük.
  4. A muffinformába muffin papírt teszünk és kicsit több, mint a feléig töltjük a mélyedéseket! Előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük.
  5. A krémhez a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
  6. A szoba hőmérsékletű vajat robotgéppel fehéredésig (legalább 4-5 percig) keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaóport és a porcukrot és ezekkel is alaposan kikeverjük.
  7. A kihűlt pudingot és a mogyorókrémet kanalanként, keverés közben adagoljuk a vajas krémhez.
  8. A krémet habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk.
  9. Az egészet szórócukorral, dekorgyönggyel vagy tortadarával díszítjük.

Nagy sikere volt, próbáljátok ki ti is!

Mogyorókrémes, diós cupcake

Mogyorókrémes, diós cupcake

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.