Mogyorókrémes, diós muffin

Ma ismét egy cupcake receptet ismerhettek meg, méghozzá a mogyorókrémes, diós változatot. Szintén nagyon könnyen elkészíthető és nagyon dekoratív süti.

Hozzávalók:

Tészta:

Mogyorókrémes, diós cupcake

Mogyorókrémes, diós cupcake

  • 12,5 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg rétesliszt
  • 17 dkg cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 11,5 dkg margarin
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 10 dkg darált dió

Krém:

  • 12,5 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs.csoki ízű pudingpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 dl tej
  • 1 ek. keserű kakaópor
  • 3 ek. mogyorókrém

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. A száraz hozzávalókat egy tálban összeforgatjuk.
  2. A margarint mikróban kicsit meglangyosítjuk, majd magában egy kicsit keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a joghurtot és a tejet.
  3. A diót ledaráljuk és a lisztes keverékhez adjuk. Az egészet a nedves anyagokhoz keverjük.
  4. A muffinformába muffin papírt teszünk és kicsit több, mint a feléig töltjük a mélyedéseket! Előmelegített sütőbe tesszük és 25 percig sütjük.
  5. A krémhez a pudingból és a tejből sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni.
  6. A szoba hőmérsékletű vajat robotgéppel fehéredésig (legalább 4-5 percig) keverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kakaóport és a porcukrot és ezekkel is alaposan kikeverjük.
  7. A kihűlt pudingot és a mogyorókrémet kanalanként, keverés közben adagoljuk a vajas krémhez.
  8. A krémet habzsákba töltjük és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk.
  9. Az egészet szórócukorral, dekorgyönggyel vagy tortadarával díszítjük.

Nagy sikere volt, próbáljátok ki ti is!

Mogyorókrémes, diós cupcake

Mogyorókrémes, diós cupcake

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük