A mogyorókrémes muffin egy kívül-belül mogyorókrémes csábító finomság, amit mindenki imád. Remek vendégváró sütinek, de saját magad kényeztetésére is jó választás.
Mogyorókrémes muffin recept
Mogyorókrémes muffin hozzávalói:
- 30 dkg finomliszt
- csipet só
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 8 dkg darált dió
- 0,75 dl tejföl
- 0,75 dl joghurt
- 1 tojás
- 10 dkg cukor
- 0,75 dl olaj
- kevés tej
- 20 dkg mogyorókrém (10 dkg a muffinba, 10 dkg a muffin mázhoz)
A mogyorókrémes muffin elkészítése:
- A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük.
- A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, sütőpor, szódapor, só, dió) egy tálban összeforgatjuk.
- Elkeverjük a tojást, a tejföllel, joghurttal és az olajjal.
- Hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Csak rövid ideig kell keverni!
- A muffin sütőformába muffinpapirt teszünk vagy kikenjük vajjal.
- Az előkészített muffin formák aljára kevés (kb. 1 evőkanálnyi) tésztát teszünk.
- Mindegyik mélyedésbe teszünk 1 teáskanál mogyorókrémet.
- A maradék tésztából töltjük a formát. Ne tegyünk túl sok mogyorókrémet, mert akkor kifolyik. Fontos, hogy a massza befedje a mogyorókrémet!
- A már előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük.
- Ha megsült a muffin kivesszük a sütőből és rácsra helyezzük hűlni.
- Ha kihűlt mogyorókrémet kenünk a tetejére és darált dióval díszíthetjük.
A mogyorókrémes muffin nagyon finom és dekoratív süti. Mindenki imádta és gyorsan elfogyott.
Próbáld ki te is a mogyorókrémes muffint!
Jó sütést!