meggyes muffin mascarpone krémmel

Muffin mascarpone krémmel

Az olaszok mascarpone sajtját egyszerűen imádom. Ha ezt a csodát muffinnal párosítjuk, úgy születik meg a muffin mascarpone krémmel.  Garantáltan finom, elkapkodós desszert. Próbáld ki te is!

Muffin mascarpone krémmel recept

Muffin mascarpone krémmel hozzávalói:

  • 25 dkg finomliszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg meggy
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12,5 dkg vaj vagy margarin
  • kevés tej

Mascarpone krémhez:

  • 15 dkg mascarpone
  • 7,5 dkg porcukor

Muffin mascarpone krémmel elkészítése:meggyes muffin tészta

  1. A sütőt 180 ºC-ra előmelegítjük.
  2. A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, sütőpor, szódapor, só, meggy) egy tálban összeforgatjuk.
  3. Elkeverjük a tojást, a tejföllel és a vajjal, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Csak nagyon rövid ideig kell keverni!
  4. A muffinformába muffinpapirt teszünk vagy kikenjük vajjal.
  5. Az előkészített muffin sütőformákat 2/3-ig töltjük a masszával.
  6. A már előmelegített sütőbe tesszük, és 25 percig sütjük.
  7. Ha megsült, kivesszük a sütőből és rácsra helyezzük.
  8. A krémhez a mascarponet elkeverjük a porcukorral és a kihűlt muffinok tetejére kenjük. Meggyel díszítjük a tetejét.

Nagyon gyorsan elkészült és finom is volt, amíg volt belőle.

Sok sikert a konyhában!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük