Nyuszi kalács

A nyuszi kalácsnál remekebb reggelit nem is lehetne a gyerekek elé tenni húsvét reggelén. Egyetlen probléma lehet vele, hogy a gyerekek nem akarják megenni, mert túl cuki.

Tedd alkalmivá az ünnepi asztalt húsvétkor ezzel a nyuszi kaláccsal!

Nagyon látványos és a gyerekek is segíthetnek az elkészítésében.

Nyuszi kalács hozzávalók:
  • 38 dkg liszt
  • 3,5 dkg margarin
  • 3,5 dkg porcukor
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • csipet só
  • kis vaníliás cukor
  • a szemeknek zselés cukor vagy más cukorka
  • porcukor, pár csepp víz a bajuszhoz, nózihoz
A nyuszi kalács elkészítése:
  1. 1 dl tejet egy kis cukorral kézmelegre melegítünk, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt. Megvárjuk míg az élesztő feljön.
  2. Közben a lisztet átszitáljuk és hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját, a csipet sót, vaníliás cukrot, az élesztős keveréket, majd a maradék tejjel összedolgozzuk a tésztát.
  3. Ha a kezünkre már nem ragad a tészta, szép hólyagos, akkor takarjuk le a tésztánkat és tegyük félre meleg helyre kelni.
  4. Miután a tészta kétszeresére növekedett, adagoljuk el, akkorára, amekkora nyuszikat szeretnénk készíteni. A tésztából formáljunk gombócokat, nyújtófával kicsit lapogassuk el, a füleket alakítsuk ki.
  5. A szemeknek jelöljük ki a helyet. Kenjük le a nyuszikat tojássárgájával és hagyjuk újból pihenni a tésztát. Kb. fél óra múlva kenjük le újra tojással a nyuszikat és tegyük be őket sülni az előmelegített sütőbe. (180°C)
  6. Várjuk meg, hogy teljesen kihűljenek, ekkor tegyük be a helyére a szemeket. Egy-két evőkanál porcukrot pár csepp vízzel keverjünk el, tegyük a mázat díszítő zacskóba, majd rajzoljuk meg a nyuszik orrát, bajszát.

Próbáld ki te is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük