Piramis süti

Piramis süti – ha nincs kedved sütni, de szeretnéd sütivel kényeztetni a családot!

Vendégeket vársz, de nincs időd sütni? Készíts sütés nélküli piramis sütit! Ma egy olyan finom piramis süti receptet osztok meg veled, ami után mindenki megnyalja mind a 10 ujját!

Piramis süti recept:

(kb 28-30 db piramis süti lesz belőle)

Hozzávalók:

Keksz masszához:

  • 50 dkg darált háztartási keksz,
  • 25 dkg margarin
  • 20-25 dkg porcukor
  • 1 dl erős feketekávé
  • 3 ek. kakaópor
  • annyi tej, hogy könnyen gyúrható legyen a tészta

Krémhez:

  • 4 dl tej
  • 1 cs. főzhető vanília vagy tejszín pudingpor
  • 12 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

Egyéb:

  • 1 csomag kerek háztartási keksz
  • kevés kókuszreszelék
  • kevés étolaj

Elkészítés:

  1. A keksz massza hozzávalóit összegyúrjuk formálható, keményebb masszává.
  2. A pudingport a 4 dl tejjel és a cukorral sűrű krémmé főzzük.
  3. Még melegen belekeverjük a margarint, majd hagyjuk kihűlni.
  4. piramis formát megkenjük étolajjal, megszórjuk kókuszreszelékkel, a felesleget kiborítjuk a formából.
  5. Ezután beleteszünk diónyi kekszmasszát, majd a piramis forma betétjét belenyomjuk a közepébe.
  6. Az így keletkező helyet megtöltjük a vaníliás krémmel és egy keksz kerül az aljára zárásként.
  7. A piramis formát megfordítjuk, óvatosan kinyitjuk és kész a finomság.
  8. Ez addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az alapanyagok. Olajozni nem kell minden süti után (elég 4-5 darabonként), de kókuszt szórjunk minden süti előtt a piramis formába.

Comments

  1. Ezzel a sütivel még nem találkoztam. Finomnak ígérkezik, és látványnak se utolsó. Köszönöm a receptet, ki fogom próbálni, de előbb be kell szereznem hozzá a formát.

  2. Tegnap elkészitettem.Köszönöm a receptet,Finom és nagyon mutatós süti.

  3. Én ezt még az anyósomtól tanultam azzal a különbséggel, hogy a darált kekszhez egy pici darált diót is keverek a krémet mielőtt beleteszem 1 szem meggyet (befött) rakok és úgy a krémet majd a keksz.

  4. Gyerekkorom kedvenc sütije volt 🥰 sajnos ilyen formát azóta se láttam egy boltban sem !
    Én is meggyel a közepén ismerem és dióval elkevert masszával 🙂
    Mi nem olajoztuk a nagymamámmal,hanem porcukorral megszórtuk a belsejét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük