A Raffaello golyó az egyik kedvenc sütés nélküli sütim. Azért szeretem, mert pillanatok alatt elkészül, mégis nagyon finom.
Raffaello golyó hozzávalói:
- 25 dkg margarin
- 30 dkg porcukor
- 36 dkg zsíros tejpor
- 30 dkg kókuszreszelék
- 1 dl meleg tej
- 1 cs egész mandula
Raffaello golyó elkészítése:
- A margarint habosra keverjük a porcukorral.
- Beleöntjük a meleg tejet és a tejport és alaposan átkeverjük.
- Hozzáadunk 20 dkg kókuszreszeléket és ezzel is átkeverjük.
- 30 percre hűtőbe tesszük dermedni.
- Kávéskanálnyi mennyiséget veszünk ki a masszából és belenyomunk 1 szem mandulát,
- Két kézzel dió nagyságú gombócot formázunk belőle.
- Megforgatjuk kókuszreszelékben és már kész is van.
- Érdemes tálalás előtt egy kicsit hűtőbe tenni, hogy az összetevők megdermedjenek.
Egy angol nyelvű raffaello torta receptet olvashatsz itt >>
Tökéletes recept, de szerintem, ha ostyatörmeléket is vegyítenénk a kókuszreszelékhez, és abba hempergetnénk a „gombócokat”, még jobban hasonlítana az eredeti Raffaello golyóhoz.
Köszönöm a receptet.