Rénszarvas muffin

Karácsonyi partira vagy csak nassolni valónak készítenél valami finomságot, esetleg vendégeket vársz, de nem tudod mivel rukkolj elő? Készíts rénszarvas muffint! Mindenkit le fogsz vele nyűgözni!

Használhatod a saját jól bevált muffin receptedet is alapnak, de ha kipróbálnál valami újat, mutatunk egy szuper finom csokis muffin receptet:

Rénszarvas muffin hozzávalók:
  • 350 g liszt
  • 200 g cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2-3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1 tk. fahéj
  • 100 g vaj
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 100 g csokoládé
Csokikrémhez: (ha nem szeretnénk pepecselni a krémmel, nutellát is használhatunk)
  • tojás
  • 80 g kristálycukor
  • 1 ek. keserű kakaópor
  • 50 g étcsokoládé
  • 100 g vaj
Rénszarvas muffin díszítéshez hozzávalók:
  • sós kisperec
  • kerek babapiskóta vagy keksz
  • olvasztott csokoládé vagy csokoládés díszítő íróka vagy ételfesték filctoll
  • fehér és piros színű csokidrazsé (M&M’s) /vagy ehető szem alakú cukorkák/
Elkészítés:
  1. lisztet, a kakaóport, a fahéjat, a sütőport és a cukrot keverjük össze.
  2. tejet tojással keverjük egyneművé, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat is.
  3. csokoládét gőz felett olvasszuk fel és ezt is keverjük a folyékony hozzávalókhoz.
  4. Ezután a száraz hozzávalókat hozzáforgatjuk a folyékony masszához. Ha szeretnénk csokoládé darabokat is tehetünk bele.
  5. Muffinsütőbe töltjük a tésztát és 180 °C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Krém:
  1. tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
  2. Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük.
  3. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet. Addig kell gőz felett melegíteni, amíg sűrűsödni kezd.
  4. Ha elérte a kívánt sűrűségetbeletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
  5. Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Ha nem elég édes adhatunk még hozzá egy kevés porcukrot.
Díszítés:
  1. kihűlt muffinokat kenjük meg a csokikrémmel.
  2. Tegyünk rá 1 db kerek babapiskótát és 2 db perecet az agancsainak. (ahogy a képen látszik)
  3. A fehér csokidrazséból csináljunk neki szemeket, rajzoljunk rájuk 1-1 pontot és piros vagy barna csokidrazséból pedig készítsünk a rénszarvasoknak orrot.

 

Jó étvágyat!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *