Régóta keresed azt a mézes receptet, amivel nem kell sokat pepecselni, nem ragad és sec-perc alatt elkészül?
Ha te még nem sütötted meg a cuki rénszarvas sütiket, akkor idén télen feltétlen próbáld ki, mert hidd el, ettől egyszerűbben nem fogsz mézeskalácsot sütni!
Hogy miért lesz neked is kedvenced ez a mézes recept?
Mert,
- a rénszarvas süti receptjében a hozzávalókat „bögrésen” találod meg
- a tésztához a hozzávalókat egyszerűen összedolgozod és már nyújthatod is
- a kiszaggatott sütik hamar megsülnek (kb. 10 perc)
- a díszítéshez nem kell más csak egy kis porcukor, víz és színes drazsé
- a felnőttek legalább annyira imádják a piros orrú rénszarvasokat, mint a gyerekek .
És tudod mi a legjobb benne?
Hogy miután a rénszarvasok kisültek egyből puhák lesznek és ez így is marad, nem keményedik meg a tészta. Ha nem fogy el azonnal az első adag rénszarvas süti, akkor tárold fémdobozban. A gyerek is imádni fogja, ha a tízóraihoz csomagolsz egy kis nasit. Mivel a rénszarvasfej kiszúró kicsit nagyobb méretű, mint az átlagos mézeskalács kiszúrók, ezért a kidekorált rénszarvasokat becsomagolhatod celofánba és akár ajándékba is adhatod.
A rénszarvas süti receptje:
Rénszarvas süti hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 1 bögre porcukor
- 2 tojás
- 15 dkg puha vaj, vagy margarin
- fél bögre méz
- egy kis sütőpor, vagy szódabikarbóna
- mézeskalácsfűszer
- vaníliás cukor
- porcukor, pár csepp víz és színes drazsék a díszítéshez
A rénszarvas süti elkészítése:
- 3 dl-es bögrével mérd ki a hozzávalókat egy tálba, dolgozd össze az alapanyagokat.
- Nyújtsd ki a tésztát 3-4 mm vastagra, majd szaggasd ki a rénszarvas fejeket.
- Helyezd őket sütőpapírral kibélelt tepsibe, vagy sütőlapra.
- 180°C-ra melegítsd elő a sütőt, és kb. 8-10 perc alatt süsd a sütiket készre.
- 1 evőkanálnyi porcukorhoz tegyél pár csepp vizet, keverd ki, hogy sűrű cukormázat kapj, tedd eldobható habzsákba a mázat, vágj rá egy pici lyukat.
- Válogasd ki a színes drazsékból a pirosakat és barnákat, első körben, de persze készülhetnek kék, zöld szemű rénszarvasok is.
- A cukormázból tegyél pöttyöket a szemek és a nózi helyére, majd nyomd bele a drazsét, hagyd kicsit száradni és már kész is vagy.
Tipp: ha M&Ms csokidrazsét használsz, akkor sütés előtt is belenyomhatod a tésztába a cukorkákat, ez a cukorka sütésálló, így még könnyebb dolgod lesz.